Angajați ai Primăriei Dorohoi, anchetați penal pentru abuz în serviciu!

Angajați ai Primăriei Dorohoi, anchetați penal pentru abuz în serviciu!
Pentru 1800 de metri de teren în buricul Dorohoiului poliţiştii au depistat că se plătea un impozit simbolic de 10 lei pe an deşi, terenul aparţine municipalităţii şi valorează o căruţă de parale. În mod bizar, din anchetă rezultă că municipalitatea s-a arătat dezinteresată şi astfel s-a creat prejudiciu la bugetul local.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Fraudelor Botoşani au confirmat faptul că încă trei angajaţi ai Primăriei Dorohoi sunt la această oră principalii suspecţi în săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Mai exact, ancheta a pornit după ce I.G. a reclamat la mai multe instituţii că în vecinătatea proprietăţii lui există din 1990 o suprafaţă de teren care este ocupată abuziv de cineva deşi ea face parte din patrimoniul local.

Astfel omul şi-a manifestat dorinţa de a concesiona suprafaţa. Dorohoianul a trimis şi adrese primăriei care în unul din răspunsurile trimise acasă îi multumeşte pentru că a semnalat un fapt real şi îi comunică ca va fi anunţat când terenul respectiv va fi scos la licitaţie.

Eu vreau să închiriez suprafaţa respectivă întrucât nu deţin teren pe lângă casă. Cunosc istoria terenului şi am rămas uimit să văd că primăria nu se îngrijeşte, sau nu vrea să se îngrijească de propriile terenuri, a declarat I.G.

Până acum nimic suspect. Însă la măsurători a rezultat că în buricul Dorohoiului, zona A de impozitare zace în voia soartei un teren de 1800 de metri patraţi, care valorează, potrivit expertizelor efectuate de anchetatori peste 1,5 miliarde de lei vechi şi de care municipalitatea se face că uită. Odată intraţi pe fir poliţiştii au depistat că, unul din vecinii care lucra terenul respectiv de ani de zile şi pe care l-a îngrădit, a plătit, probabil printr-o inginerie girată cel mai probabil şi cu votul consilierilor locali, pentru ultimii ani, doar 10 lei pe an impozit pe suprafaţa respectivă, deşi nu deţine niciun act de proprietate, concesiune sau închiriere.

Suma stabilită de responsabilii primăriei este suspect de mică în raport cu impozitele plătite pentru zona respectivă şi în raport cu valoarea terenului. Pare a fi un tertip doar pentru a părea că s-a intrat în legalitate. S-a încercat practic acoperirea întregii afacerii cu o chitanţă de 10 lei, spun surse judiciare care au confirmat faptul că trei responsabili sunt cercetaţi penal.

Ancheta a fost extinsă pentru stabilirea tuturor persoanelor care au girat cu bună ştiinţă prejudicierea bugetului local.

Dosarul aflat în anchetă riscă să devină o adevărată bombă dacă la final se va stabili că aici este vorba şi de fapte de corupţie, trafic de influenţă, dare şi luare de mită în care sunt implicate şi persoane publice sau chiar aleşi locali.

Sursa: Opinia de Dorohoi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
14

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
78

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
60

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...