Energie electrică mai ieftină pentru localităţile din Zona Metropolitană Botoşani

Energie electrică mai ieftină pentru localităţile din Zona Metropolitană Botoşani
Zona Metropolitană Botoșani a obținut prețuri mai mici la energia electrică utilizată de sistemul de iluminat public. Acest lucru a fost posibil, datorită faptului că s-a negociat la pachet pentru toate cele nouă localități care fac parte din Zona Metropolitană un volum anual de consum de circa 7000 MW/h.

Prețul vechi a fost de 150 lei per MW/h la Botoșani și de 235 lei per MW/h la comune și orașul Bucecea.

Noul preț comun este de 138,5 lei per MW/h producând o economie consistentă bugetelor locale de circa 130.000 lei pentru municipiul Botoșani și peste 185.000 lei la celelalte 8 administrații publice locale.

În procente, beneficiarii principali ai acestei renegocieri sunt de fapt comunele. Administrația Zonei metropolitane are în vedere în continuare și o asociere în vederea selectării unui singur operator al serviciului de iluminat public pentru întreg arealul, activitate care va genera la rândul ei o economie importantă la bugetele locale.

Cătălin Olaru, manager al zonei, susține că numai prin această simplă intervenție care a adus o economie de cca. 315.000 lei,  Zona Metropolitană Botoșani a dovedit că poate susține în mod eficient proiecte comune.

Alaturi de municipiul Botosani din Zona Metropolitana mai fac parte localitatile Vladeni, Bucecea, Curtesti, Rachiti, Mihai Eminescu, Stauceni, Roma si Baluseni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
2

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
104

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...