Săteni terorizaţi de vulpi turbate! "Atacă gospodăriile din ce în ce mai mult"

Săteni terorizaţi de vulpi turbate! "Atacă gospodăriile din ce în ce mai mult"
Zeci de localnici din mai multe sate din judeţul Botoşani sunt terorizaţi de vulpi, care au început să dea iama în gospodăriile acestora.

Problema a fost semnalată de Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, de joi.

El a cerut reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) să îi sprijine pentru rezolvarea problemei.

“În ultima perioadă avem probleme cu ceea ce înseamnă vulpi şi turbarea la vulpi, cel puţin pe zona Dângeni, Mihălăşeni, Vlăsineşti. Avem o mare, mare problemă cu vulpile care atacă gospodăriile din ce în ce mai mult", a spus primarul comunei Dângeni.

Ovidiu Airimiţoaie, directorul adjunct al DSVSA, a recomandat să se ia legătura cu cei care gestionează fondurile de vânătoare.

“Cred că ar trebui să faceţi demersuri către asociaţiile ce gestionează fondurile de vânătoare pentru acţiuni de combatere. Ştiu că dau curs atunci când sunt solicitaţi", a afirmat Ovidiu Airimiţoaie.

Mai mulţi primari au intervenit şi au spus că nu pot să cheme vănătorii să tragă cu puşca prin localitate, unde sunt oameni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
505

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...