Un preot botosanean a murit într-un accident rutier! Avea 32 de ani!

Un preot botosanean a murit într-un accident rutier! Avea 32 de ani!
Tânărul preot misionar, originar dintr-un sat botoşănean, slujea de trei ani pentru românii din Basarabia, într-o biserică aparţinând de Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române. Preotul va fi înmormântat joi, în satul natal.

Marţi, 31 martie 2015, în jurul orei 22.00, trupul neînsufleţit al Părintelui Constantin Sandu va fi depus în Biserica din satul natal Strahotin, comuna Dângeni, judeţul Botoşani.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 10.00, la Biserica din satul natal Strahotin. În soborul de preoţi vor fi colegi preoţi şi o delegaţie din partea Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române.

Tânărul preot misionar a plecat pe neaşteptate la Domnul în seara zilei de duminică, 29 martie 2015, la vârsta de numai 32 de ani, în urma unui accident rutier.

Părintele Constantin Sandu slujea de trei ani românilor din Republica Moldova, intr-o biserica apartinand Mitropoliei Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române.

"Atunci când viaţa unui tânăr preot este curmată atât de neaşteptat printr-un grav accident de circulaţie, trebuie să ne întărim în credinţă şi să sporim în rugăciune. Comunitatea îndurerată a creştinilor din parohia în care a slujit, toţi prietenii şi colaboratorii care l-au cunoscut şi apreciat de-a lungul anilor dau mărturie astăzi, prin gândul lor de rugăciune, pentru modul în care acest tânăr, vrednic preot, l-a slujit pe Hristos şi Biserica Sa, la un nivel cât mai duhovnicesc.

Condoleanţele noastre se îndreaptă către familia Părintelui, îndeosebi către tânăra lui soţie, Loredana preoteasă şi mamă, tuturor enoriaşilor, prietenilor, transmiţându-le gândul gostru părintesc de mângâiere, compasiune şi întărire în faţa unei suferinţe atât de cumplite. VEŞNICĂ LUI POMENIRE", a transmis Biroul de presă al Protopopiatului Edineţ şi Donduşeni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
397

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
141

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
409

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...