Protest in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean: “Vrem dreptate pentru sanatate”- FOTO, VIDEO

Protest in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean: “Vrem dreptate pentru sanatate”- FOTO, VIDEO
Sindicalistii din cadrul Sanitas Botosani au protestat, marti la amiaza, in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean, fiind nemultumiti de salarii si de conditiile de la locul de munca.

Aproximativ 60 de membri au participat la protest si si-au cerut drepturile salariale, tichetele de masa si deblocarea posturilor din sistemt pentru ca, spun ei, nu mai fac fata.

“Am vrea sa rezolvam aceste probleme, dar dialogul social este total inexistent. Avem cazuri in tara unde problemele se rezolva. Pacientii din Botosani au nevoie in primul rand din un personal multumit Suntem foarte putini. Normativul de personal este sub minim. Sarcinile multe inseamna si nesiguranta ingrijirii pacientilor, a declarat Lenuta Pancu, vicepresedinte Sanitas.

Oamenii si-au strigat ofurile, in speranta ca vor fi auziti: “Vrem dreptate pentru sanatate", “Sa fim respectati, bonuri sa ne dati".

“Avem foarte multe nemultumiri si as incepe cu neplata drepturilor salariale in totalitate, asta incluzand neplata tichetelor de masa. Un alt aspect care ne nemultumeste este acordarea sporurilor pentru locurile de munca. Un alt lucru este aplicarea Legii 284, in sensul repartizarii salariilor pe locurile de munca. Solicitam garantarea locului de munca. Oamenii muncesc peste normativ. Un asistent lucreaza pentru doi-trei asistenti. Brancardieri nu exista. Sunt foarte multe lucruri care ne nemultumesc", a spus Lia Temciuc, liderul Sanitas Botosani.

La aproximativ o ora dupa inceperea protestului, 15 membri au fost invitati la discutii cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, si cu prefectul Costica Macaleti.
GALERIE FOTO:
 


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
799

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
189

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
475

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...