Pasaj subteran, noi pieţe, heliport şi reabilitări ale blocurilor, proiecte incluse în Strategia de dezvoltare a municipiului. Vezi ce investiţii mai are în vedere municipalitatea

 Pasaj subteran, noi pieţe, heliport şi reabilitări ale blocurilor, proiecte incluse în Strategia de dezvoltare a municipiului. Vezi ce investiţii mai are în vedere municipalitatea

Principalele proiecte incluse în Strategia de dezvoltare a municipiului Botoşani, pentru perioada 2014-2020, au fost prezentate, joi, în sala de şedinţe a Consiliului Local.

În aproximativ jumătate de oră, au fost trecute în revistă principalele proiecte care se doresc a fi implementate în oraşul Botoşani, investiţii care să ducă la creşterea calităţii vieţii locuitorilor, fiind vorba despre proiecte în infrastructură, educaţie, sănătate, mediu şi sport.

Unul dintre proiectele incluse în această strategie se referă la fluidizarea traficului în zona centrală a municipiului prin construcţia unui pasaj şi a unei parcări subterane, între Pietonalul Bancar şi Magazinul Elvila.

De asemenea, se doreşte construcţia unei reţele subterane pentru îngroparea cablurilor aeriene de pe spaţiul public, precum şi construcţia unui bazin polo în zona serelor de lângă Parcul Mihai Eminescu.

În portofoliul de proiecte al municipalităţii, prioritare sunt investiţiile în infrastructura, avându-se în plan reabilitarea termică a circa 10.000 de apartamente, reabilitarea infrastructurii din cartierele Primăverii, Bucovina, Parcul Tineretului, Octav Băncilă sau Pacea, reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul, fiind vorba de 17 kilometri de cale de rulare, staţii, un alt proiect prioritar fiind dotarea unităţilor de învăţământ, inclusiv a cantinelor, laboratoarelor şi a sălilor de sport.

În ceea ce priveşte infrastructura şi serviciile sanitare şi sociale, în strategie au fost incluse proiecte care vizează înfiinţarea unui centru rezidenţial pentru persoanele vârstnice, construcţia a două creşe, reabilitarea bazei de recuperare a Spitalului de Recuperare "Sf. Gheorghe", amenajarea unui adăpost de noapte, dar şi implementarea unui sistem de telemedicină.

Municipalitatea mai doreşte amenajarea de micro-pieţe agroalimentare în Bucovina şi Cişmea, dar şi amenajarea unei pârtii de săniuş şi a unui parc de aventură pe versantul de la Pacea.
 
În strategie a fost curpinsă şi construcţia a minim 250 de locuinţe sociale, precum şi construcţia de locuinţe în regim de închiriere pentru tineri şi specialişti, minim 250 de locuinţe Reabilitarea în sistemul de teromifcare este o altă investiţie în atenţia municipalităţii, dorindu-se şi o reţea de staţii self-service de închiriere a bicicletelor.
Primăria vrrea ca municipiul să aibă şi un heliport, pistă pe avioane uşoare.

Această strategie care cuprinde proiectele ce se doresc a fi implementate în municipiul Botoşani, cu finanţare din diferite surse, atât europene, cât şi guvernamentale, va fi supusă aprobării şi în Consiliul Local.

"Strategia mai ramane o perioada deschisa pentru sugestii, dupa care vom veni in Consiliul Local cu forma finala pentru aprobare", a spus primarul Ovidiu Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
31

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
405

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
194

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...