Reţea de contrabandişti, condamnată definitiv!

Reţea de contrabandişti, condamnată definitiv!
Membrii unei grupări care făceau contrabandă cu ţigări, în judeţul Botoşani, au fost condamnaţi, joi, definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Trimişi în judecată pe procuroii DIICOT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup" liderii reţelei Leonard Cătălin Grindei, Ion Grindei, Serafim Grindei, Dan Florin Ciomaga şi Ilie Gheorghe Rîpă, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Un singur inculpat, Aurelian Mihăiţă Ştreang, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru că mai avea o condamnare anterioară dată de Judecătoria Săveni.

Ceilalţi inculaţi în dosar au primit pedepse între un an şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii au mai dispus confiscarea a aproape 30.000 de pachete cu ţigări ridicate în urma descinderilor făcute de procurori.
 
Gruparea era formata din peste 20 de persoane, cetateni moldoveni si romani, rolul cetatenilor moldoveni fiind de a introduce in tara prin sustragere de la control vamal, peste raul Prut, a unor insemnate cantitati de tigari, iar cel al cetatenilor romani de a prelua, transporta, depozita si valorifica aceste bunuri in pietele de pe raza judetului Botosani.

Vezi AICI ce pedeapsă a primit fiecare inculpat!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
125

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
90

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
265

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...