Florin Ţurcanu: "Orice consilier are libertatea deplină de a vota cum consideră"

Florin Ţurcanu: "Orice consilier are libertatea deplină de a vota cum consideră"
Co-preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, nu este supărat că doi dintre consilierii locali liberali de la municipiu au votat un proiect de hotărâre propus de primarul Ovidiu Portariuc, prin care se vor face angajări pe bandă rulantă la Primăria Botoşani.

Ţurcanu susţine că la nivelul partidului nu există o hotărâre prin care să se dicteze cum trebuie votate proiectele de hotărâri la nivelul Consiliilor Locale sau al Consiliului Judeţean, şi în aceste condiţii fiecare consilier este liber să voteze cum îi dictează conştiinţa.

“Nu există o hotărâre a Biroului Politic al marelui PNL cum să se voteze într-o şedinţă de CJ sau Primărie. Dacă ar exista o hotărâre, ar fi una politică, dar PNL nu s-a implicat în hotărârile admninistrative, ci în cele politice. Fiecare consilier votează aşa cum consideră el că e mai bine pentru cetăţenii care l-au ales. Nu am analizat ce a propus Portariuc, dar orice consilier are libertatea deplină de a vota cum consideră el şi exclud eu, Florin Ţurcanu, să am o implicare în aşa ceva. Vreau o colaborare corectă cu toate administraţiile din judeţul Botoşani, atâta cât mai fac eu politică", a spus Florin Ţurcanu.

Cei doi consilieri PNL care au susţinut proiectului primarului Ovidiu Portariuc, respectiv Stelian Pleşca şi Gabriel Murariu, nu vor primi nicio sancţiune pe linie politică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
97

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
71

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
161

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...