Cătălin Flutur: “Este absolut incredibil ce se întâmplă la Primărie! Mi se pare un TUPEU nemărginit!”

Cătălin Flutur: “Este absolut incredibil ce se întâmplă la Primărie! Mi se pare un TUPEU nemărginit!”
Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, s-a arătat de-a dreptul siderat de ceea ce se intenţionează a se face la Primăria Botoşani, şi anume crearea unor noi direcţii, a unor posturi de directori şi angajarea a peste 20 de persoane.

Co-preşedintele PNL spune că este incredibil că, după aproape trei ani de mandat, actualul primar vine cu un proiect de hotărâre privind înfiinţarea de noi posturi şi că justifică acest lucru prin aceea că trebuie eficientizată activitatea în cadrul instituţiei. Cătălin Flutur a atras atenţia şi asupra efortului bugetar pe care îl presupune mărirea organigramei.

“Este absolut incredibil ce se întâmplă şi mi se pare un tupeu nemărginit să vii în Consiliul Local cu acea propunere de organigramă. Este incredibil să faci încă 38 de angajări ca să faci baza pentru funcţiile de conducere. Este incredibil să vii după trei ani şi să spui că ne trebuie funcţii noi de conducere pentru eficientizarea activităţii. Adică după trei ani constatăm că ne mai trebuie încă câte un director băgat peste tot ca să eficientizăm activitatea în municipiul Botoşani. Efortul bugetar pentru această organigramă propusă se ridică la 22 de miliarde de lei în plus, fără să luăm în calcul asistenţa socială. Creşterea se datorează faptului să se angajează nemăsurat în sistemul public", a spus Cătălin Flutur.

Acesta spune că primarul Ovidiu Portariuc nu se ţine de promisiunea făcută în campania electorală privind angajările dacă, de fapt, creează noi locuri de muncă în cadrul Primăriei. Flutur îi recomandă edilului-şef al urbei să ia exemplul liberalilor care au acordat facilităţi oamenilor de afaceri pentru a-i ajuta să îşi ţină pe picioare afacerile şi eventual aceştia să ofere noi locuri de muncă botoşănenilor.

“Eu îl înţeleg pe domnul primar că a promis 2.500-3.000 de locuri de muncă, dar nu la Primăria Botoşani. De ce nu s-a luat în calcul ca cei care lucrează acum în Primărie să mai primească ceva la salariu şi să muncească cu drag decât pe acelaşi salariu mic să mai aducem încă 40 de oameni", a mai spus Cătălin Flutur.

Liderul PNL pune la îndoială şi pregătirea profesională a unora care se angajează pe astfel de posturi, dând şi un exemplu în acest sens. Flutur a făcut referire la postul de şef al Serviciului Edilitare, care a fost ocupat de curând de o persoană care până acum a lucrat la cabinetul primarului.

“Nu poţi să creezi opt posturi de directori când am un exemplu concret acum. Se organizează un concurs la repezeală şi nu poţi, peste 20 de funcţionari de la Serviciul Edilitare, să pui pe cineva care nu a lucrat nicăieri, doi ani de vechime sunt la cabinetul primarului. Asta mă face să mă gândesc că şi pe celelalte posturi de directori pe care doresc acum să le scoată se vor duce oameni nepregătiţi, neperformanţi", a mai afirmat fostul primar Cătălin Flutur.

Cătălin Flutur face un apel la consilierii locali ca, la şedinţa de joi, când va fi supus dezbaterii şi aprobării acest proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ovidiu Portariuc, să se gândească foarte bine cum votează.

 

Spune-ne opinia ta