Personal puţin, cerinţe mari la Mavromati: "Este extrem de greu să acoperim turele"

Personal puţin, cerinţe mari la Mavromati: "Este extrem de greu să acoperim turele"
Deficitul mare de personal de pe unele secții ale Spitalului Județean Mavromati duce la apariția unor animozități sau conflicte între angajați, generate de faptul că personalul existent trebuie să muncească suplimentar pentru a se putea desfășura actul medical și activitatea pe secții în bune condiții.

Un deficit mare de personal se înregistrează la această dată pe Secția Medicală II a spitalului, iar acesta se va acutiza prin pensionarea mai multor cadre.

"În ceea ce privește încadrarea cu personal mediu și de îngrijire suntem foarte deficitari. La 65 de paturi pe care le avem în total avem un număr de doar 19 asistente medicale și doar 11 infirmiere. Din nefericire, multe asistente au plecat în pensie și mai avem cel puțin 4 persoane care se vor pensiona în curând ceea ce înseamnă că vom rămâne într-un grav deficit de cadre medicale cu studii medii. În ceea ce privește infirmierele, deficitul este și mai mare, iar personal de îngrijire nu avem absolut deloc. Este extrem de greu să acoperim turele, foarte greu să desfășurăm o activitate normală pentru că asistentele care sunt trebuie să acopere și gărzile și turele de dimineață și de după-amiază, există probleme la întocmirea graficului de gărzi, probleme la acordarea zilelor libere de după gardă pentru asistente și tot felul de discuții și animozități care apar", a precizat medicul Maria Brânză, șeful Secției Medicală II.

Aceasta a mai spus că este absolut necesar să se ia măsuri urgente pentru angajarea de asistenți medicali și personal de îngrijire.

"Anteriorul manager, domnul Iliuță, a spus că s-ar putea să se externalizeze serviciul de curățenie. Până în acest moment nu s-a întâmplat acest lucru. Noi trebuie să asigurăm acum acest serviciu cu infirmierele pe care le avem, și așa puține", a spus șefa Secției Medicală II.

Cei din conducerea Spitalului Județean cunosc foarte bine această problemă cu care se confruntă majoritatea secțiilor.

"Recunoaștem că la nivelul Spitalului Județean există un deficit de personal, personal mediu și personal auxiliar, care atinge procentul de 30-35%, diferențiat pe anumite secții dar aceasta este o medie. Noi am repus din nou această problemă pentru a înființa o echipă mobilă de curățenie, pentru a degreva infirmierele. Noi sperăm că începând cu primul trimestru al anului 2015 această acțiune să fie concretizată și să poată să fie viabilă. La personal medical așteptăm pe de o parte deblocarea, dar după cum știți procentul cu salariile se ridică la 85%", a afirmat Ioan Asatfei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
2

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
416

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
729

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...