Botoşănean trimis în judecată: A mituit poliţiştii de frontieră pentru a introduce în România ţigări!

Botoşănean trimis în judecată: A mituit poliţiştii de frontieră pentru a introduce în România ţigări!
I-a promis unui agent de poliţie de frontieră o sumă de bani, în vederea facilitării introducerii în ţară a unui autovehicul cu ţigări, iar în luna aprilie 2014, i-a promis unui ofiţer de poliţie de frontieră o sumă de bani în acelaşi scop.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Robert Gavriluţă, de 24 de ani, domiciliat în Darabani, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de "dare de mită; colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia; conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat; conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere".

"S-a reţinut că, în luna martie 2014, inculpatul i-a promis unui agent de poliţie de frontieră o sumă de bani, în vederea facilitării introducerii în ţară a unui autovehicul cu ţigări, iar în luna aprilie 2014, i-a promis unui ofiţer de poliţie de frontieră o sumă de bani în acelaşi scop", afirmă surse judiciare.

În noaptea de 30.04./01.05.2014, inculpatul a preluat un număr de 65 colete, conţinând 32.470 pachete de ţigări, transportate ilegal de pe teritoriul unui stat vecin, după care a încărcat coletele într-un autovehicul neînmatriculat, care avea amplasate plăcuţe cu numere false şi pe care l-a condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

"Facem precizarea că sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
1

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
4

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
418

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...