Anchetă finalizată la Maternitatea Botoșani în cazul femeii operată de patru ori! Vezi care sunt concluziile și ce s-a întâmplat în sala de nașteri!

Anchetă finalizată la Maternitatea Botoșani în cazul femeii operată de patru ori! Vezi care sunt concluziile și ce s-a întâmplat în sala de nașteri!

 Medic Gina Puflea  

Comisia de anchetă constituită la nivelul Spitalului Județean Mavromati pentru a cerceta cazul gravidei care a fost operată de patru ori în două zile, și al cărei copil a murit la doar câteva ore de la naștere, și-a încheiat activitatea, raportul  pe care l-a întocmit urmând a fi transmis și la Iași, pentru a fi analizat de un profesor universitar.

Potrivit medicului Gina Puflea, care a făcut parte din comisia de anchetă, în urma verificărilor s-a concluzionat că au fost respectate toate protocoalele medicale.

"Noi, ca și comisie, am analizat și am constatat că protocoalele terapeutice au fost corect respectate, evoluția nou-născtului a fost cea care a fost. Tot materialul pe care noi l-am strâns îl vom prezenta comisiei de disciplină din centrul universitar și ei vor trage concluziile. Nu suntem noi în măsură să spunem că este culpă sau nu este culpă. Asta o va decide comisia superioară", a declarat medicul Gina Puflea.

Aceasta a explicat și ce s-a întâmplat pe masa de nașteri, de ce a fost nevoie ca Mihaela Profir să fie supusă la patru intervenții chirrgicale și ce a condus la moartea fătului.

În urma efectuării necropsiei, s-a concluzionat că bebelușul de 3.800 de grame a decedat ca urmare a unei lipse de oxigen pe perioada expulziei.

"A fost un travaliu de cinci ore, după care s-a intrat în expulzie. După aproximativ 20 de minute s-a constatat că expulzia s-a blocat, s-a intrat de urgență în operație cezariană, s-a extras un nou născut de sex masculin de 3.800 de grame, cu Apgar 1, care a fost preluat de echipa de neonatologi, s-a atentat reanimarea, s-a obținut o reanimare, dar la câteva ore copilul a murit. După cezariană s-a constatat o sângerare intraoperatorie, s-a reintervenit, s-a făcut histerectomie de hemostază, după operație starea pacientei era critică, a fost transferată în secția de terapie intesivă a Spitalului Județean, după câteva ore s-a constatat că era iar o problemă de hemostază, s-a reintervenit, s-a meșat abdomenul, a devenit stabilă starea pacientei, a avut o evoluție favoriabilă, iar la a patra intervenție s-a practicat pentru extragerea meșelor. Pacienta este stabilă, recuperată", a precizat medicul Gina Puflea.

În timp ce mama de 35 de ani se recuperează pe patul de spital, copilul pe care l-a adus pe lume și pe care nu l-a văzut niciodată va fi înmormântat astăzi.

În parelel, și Poliția și Colegiul Medicilor desfășoară anchete.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
281

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
154

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
200

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...