Amnistie fiscală la Spitalul Judeţean. Angajaţii păstrează parte din sporurile pe care Curtea de Conturi le declarase ilegale!

Amnistie fiscală la Spitalul Judeţean. Angajaţii păstrează parte din sporurile pe care Curtea de Conturi le declarase ilegale!
Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati vor beneficia de amnistie fiscală, în sensul în care nu vor mai trebui să restituie sume care le-au fost imputate de Curtea de Conturi care în urma unor verificări a concluzionat că respectivele drepturi salariale, în special sporuri, au fost încasate ilegal.

În cadrul ședinței Comitetului Director, ce a avut loc marți, s-a aprobat sistarea reținerilor pentru sumele care nu au fost achitate până acum.

"Ca urmare a solicitărilor membrilor de sindicat și a cadrului legal privind amnistia fiscală, am aprobat sistarea reținerilor pentru sume care reprezintă venituri de natură salarială pentru care Curtea de Conturi sau alte instituții de control au constatat că au fost acordate cu crearea de prejudicii și am dat dispoziție la Serviciul RUNOS și financiar să identifice toți angajații care beneficiază de prevederile Legii 124/2014 și această documentație trebuie înaintată către Consiliul Județean. De exemplu, dacă un salariat a fost trecut în debit cu 1.000 de lei, s-au încasat 500 de lei și urma să achite în următoarea perioadă diferența, această diferență s-a sistat să se mai rețină pe statul de plată", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean.

Până la data de 24 octombrie vor trebui identificați toți angajații Spitalului Județean care beneficiază de această amnistie fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
122

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
295

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
302

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....