Șefii de la Mavromati vor decomasarea Secției de Psihiatrie!

Șefii de la Mavromati vor decomasarea Secției de Psihiatrie!
Șefii Spitalului Județean au la această dată pe masă un plan de măsuri a căror aplicare să ducă la reducerea deficitului în care se află la ora actuală cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Una dintre măsurile avute în vedere este decomasarea Secției de Psihiatrie, unitate care ar putea funcționa direct, fie în subordinea Ministerului Sănătății, fie a Consiliului Județean, dar și transformarea secțiilor exterioare de la Săveni și Darabani în centre multifunționale.

În cazul în care s-ar lua o astfel de decizie în cele două orașe, noile centre ar putea funcționa în subordinea consiliilor locale, din cele precizate de managerul de la Mavromati, autoritățile de la Săveni manifestându-și intenția de a prelua în subordine unitatea spitalicească.

"Primul palier este realizarea integrală a contractului cu Casa, dar acest lucru nu rezolvă problema de deficit a spitalului. Al doilea palier este realizarea veniturilor proprii suplimentare într-o proporție mai mare decât cea realizată până în prezent, dar chiar dacă am realiza la un nivel maxim, posibil în spital, tot nu rezolvăm această problemă a contractului. Un al treilea set de măsuri vizează reducerea cheltuielilor. Acestea s-au redus, am obținut niște contracte mai bune cu diverși furnizori de bunuri și servicii, dar nu este de ajuns. Al patrulea set de măsuri vizează o serie de acțiuni de schimbare a structurii și de reorganizare și aici avem în vedere pe de o parte de a transforma secțiile exterioare Săveni și Darabani în centre multifuncționale, ne gândim și încercăm să întreprindem măsura de decomasare a Secției de Psihiatrie", a declarat Viorel Iliuță.

Șefii spitalului mai au în vedere și reorganizarea secțiilor și compartimentelor existente în spital, în sensul reducerii, după caz, a unor paturi, acolo unde activitatea medicală nu se jusitifică, și a creșterii numărului de paturi pe secțiile unde există activitate.

"Pe total vrem să avem o eficiență mai bună în actul medical. Dacă aceste măsuri pot fi gândite și implementate într-un mod rapid ne așteptăm la o îmbunătăire a situației spitalului dar nu și la plata plăților restante și arieratelor. Orice ajutor venit prin rectificare de buget la nivel național poate rezolva problema spitalului doar temporar, dacă în paralel nu se iau măsuri structurale în activitatea spitalului peste câteva luni suntem în același loc", a completat Iliuță.

Acesta a anunțat că va fi trimis un memoriu la Ministerul Sănătății și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar și la toți parlamentarii de Botoșani, prin care se solicită creșterea tarifului pe caz ponderat, care nu a mai fost majorat din 2011, fiind singura soluție pentru rezolvarea problemei spitalului, după cum afirmă managerul.

"Spitalul Județean este un colos care funcționează într-un număr foarte mare de locații, fiecare locație înregistrând o pierdere mai mare sau mai mică din cauza acestui tarif pe caz ponderat. În condițiile în care se decomasează o secție exterioară există posibilitatea de a reduce pierderile, ei vor avea aceeași problemă, dar poate fiind eventual în subordinea ministerului vor găsi o soluție mai bună", a conchis Iliuță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
11

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
18

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
114

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...