GALERIE FOTO: Incendiu, accident grav şi un jaf la magazinul de bijuterii: Intervenţie contracronometru la Uvertura Mall!

GALERIE FOTO: Incendiu, accident grav şi un jaf la magazinul de bijuterii: Intervenţie contracronometru la Uvertura Mall!
O impresionantă desfăşurare de forţe a fost, joi dimineaţă, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, un apel la 112 anunţând producerea unui incendiu la etajul patru al complexului comercial, pentru ca numai după câteva minute să fie anunţată producerea unui accident rutier, soldat cu două victime şi un jaf la un magazin de bijuterii din incinta mall-ului.

Din fericire, toate acestea au fost scenariul unui exercitiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, in cooperare cu Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, UPU- SMURD Botoşani, Eltrans Botoşani, E.ON România, precum şi personalul de la Uvertura Mall, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la Mall, dar şi în zonele adiacente complexului comercial.



Alarma s-a dat in jurul orei 08.30, cand un apel la 112 anunţa producerea unui incendiu la etajul patru al Uvertura mall, în zona unde sunt fast food-urile. Un nor negru de fum a învăluit acoperişul complexului comercial, în doar câteva minute la faţa locului ajungând echipele de intervenţie.

De la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit 12 echipaje, autospeciale, autoscări, ambulanţe SMURD şi echipaje de descarcerare. Pompierii au pătruns în incinta complexului comercial, persoanele surprinse în interiorul clădirii în timpul incendiului fiind evacuate pe scara de urgenţă, după care au fost preluate de echipajele de la Ambulanţă şi transportate în cele două corturi amplasate lângă mall pentru a primi îngrijiri medicale, după care au fost preluate de echipajele de la Ambulanţă şi transportate în cele două corturi amplasate lângă mall pentru a primi îngrijiri medicale, apoi victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe.  






 








 



La scurt timp de la anunţarea incendiului, în faţa complexului comercial s-a produs un accident rutier, un autoturism fiind lovit în plin de un tramvai.

În scurt timp, au ajuns echipaje de pompieri, ambulanţă şi poliţie, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru descarcerarea celor două victime rămase captive în autoturism. După ce au tăiat cupola maşinii, victimele au fost preluate de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi de o ambulanţă şi transportate la UPU.












 
Exerciţiul s-a încheiat cu simularea unui jaf la un magazin de bijuterii de la parterul Uvertura Mall. Hoţul a fost prins imediat de jandarmi şi încătuşat.

Exerciţiul a fost coordonat din teren de col. Radu Anton, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, fiind prezent şi subprefectul Gelu Ţigănucă.





"Au fost peste 150 de persoane implicate. Este un exerciţiu de antrenament şi în acelaşi timp de verificare a personalului care lucrează în acest mare complex comercial dar şi a personalului profesionist de intervenţie precum şi a sructurilor cu atribuţii de intervenţie într-un eveniment de incendiu major la Uvertura Mall şi un accident rutier. În total, au fost peste 14 victime care au necesitat asistenţă medicală de urgenţă, menţinerea funcţiilor vitale şi transportul acestora către UPU. Scopul a fost de antrenament atât a personalului de la locul de muncă cât şi a forţelor de intervenţie. Coordonarea a fost făcută din teren şi până la această dată sunt aprecieri pozitive pentru întregul personal participant, dar în decursul zilei de vineri vom face analiza exactă a timpilor de intervenţie, a operaţiunilor executate, eficienţei inclusiv a personalului care a participat. Am ales Uvertura Mall pentru că până acum nu s-a făcut niciun exerciţiu în acest complex comercial şi acum o lună de zile au fost eliberate toate autorizaţiile şi avizele de funcţionare pentru acest complex, au adus toate instalaţiile şi lucrările la standardele stabilite prin proiectare şi cu această ocazie am făcut şi o verificare a instalaţiilor din complex", a declarat col. Radu Anton.

 
"Am fost foarte bine pregătiţi din punct de vedere tactic, în colaborare cu unităţile specializate ale ISU am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a proteja vieţile oamenilor, de a proteja tot ceea ce înseamnă bunuri materiale. Având în vedere specificul activităţii noastre suntem în permanenţă în alertă pentru a evita orice fel de situaţii neplăcute", a precizat Ovidiu Iacob, responsabil situaţii de urgenţă în cadrul Uvertura Mall.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
391

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
141

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
409

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...