A inceput "Luna plantarii arborilor" in judetul Botosani!

A inceput "Luna plantarii arborilor" in judetul Botosani!
  Directia Silvica Botosani desfasoara in perioada 15 martie - 15 aprilie campania "Luna plantarii arborilor", devenita deja o traditie.

In aceasta primavara, cele mai mari suprafete vor fi plantate cu gorun, stejar, frasin paltin, cires, salcam, salcie, mojdrean si salcioara.  Pentru efectuarea lucrarilor de impaduriri din aceasta primavara este nevoie de 1.066.000 de puieti forestieri, 771.000 de puieti fiind asigurati din pepinierele proprii.

 In total, vor fi facute impaduriri pe o suprafata de 161 de hectare, iar pe alte 46 de hectare se vor face completari. Cele mai mari suprafete vor fi impadurite la Tudora, 100 de hectare, Frumusica 25 de hectare si Vorona, cu 17 hectare. Valoarea totala a lucrarilor este de 1,7 milioane de lei.




In afara lucrarilor de impaduriri, in aceasta perioada se vor efectua actiuni de igienizare a padurilor aflate in zone de interes turistic sau aflate la marginea drumurilor nationale sau judetene.






 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
49

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
41

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...

Femeie transportată la spital în urma unui accident produs pe o stradă din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:15
316

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, luni după-amiază. În eveniment au fost implicate două autoturisme.La...