Român de 18 ani, constrâns să se prostitueze în Italia!

Român de 18 ani, constrâns să se prostitueze în Italia!
Nu sunt numai femei. Pentru prima dată, la Venezia, a fost descoperit un cerc de exploatare a prostituției exclusiv masculine, scrie Corriere del Veneto. Că ar fi existat, era arhicunoscut. Până acum s-a crezut mereu că erau liber profesioniști, fără legătură cu plaga exploatării, însă nu a fost așa.  

Cum funcționa sistemul a mărturisit un român de 18 ani, care a reușit să scape de chinurile la care îl supunea călăul său și care s-a refugiat într-o structură protejată a serviciilor sociale de la Primăria din Mestre.  

Aici, în prezența oamenilor de la Echipa mobilă, și-a spus povestea.   

Sosise în Italia cu trei luni în urmă, recrutat de un conațional de 24 de ani, Gheorghe Fitan, care i-a promis un viitor format dintr-o casă la Mestre și un loc de muncă.  

Ajuns în oraș, însă, s-a trezit fără un euro, trebuind să doarmă sub o pasarelă la Marghera și să se prostitueze pentru a plăti viciile exploatatorului său. Nu a rezistat prea mult acelei vieți. A rezistat până când șeful său, tratând o prestație cu un client "înstărit", l-a jefuit de două telefoane iPhone și 500 de euro.  

Băiatul a profitat de ocazie pentru a-l denunța. Fitan, care de asemenea se prostitua, a fost arestat pentru infracțiunea de jaf și exploatare a prostituției. Se ducea în România, îi alegea dintre cei mai săraci și le promitea un loc de muncă și o casă. Și mulți bani. Apoi, când soseau băieții la Mestre, îi obliga să se prostitueze.    

Gazetaromaneasca.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
20

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
217

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
359

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...