Marturisile dorohoianului care a ucis 11 oameni fara sa greseasca nimic: "I-am vazut unii peste altii, cum pur si simplu incercau sa sara din masina"

Marturisile dorohoianului care a ucis 11 oameni fara sa greseasca nimic: "I-am vazut unii peste altii, cum pur si simplu incercau sa sara din masina"
Viorel Niculescu, mecanicul trenului Iasi-Dorohoi, implicat in accidentul petrecut duminica in apropiere de Iasi si soldat cu 11 morti, este incredibil de afectat de catastrofa, iar anchetatorii i-au recomandat sa mearga la un psiholog.   

Barbatul, care este din Dorohoi, a vazut coloana de trei autoturisme si a ramas socat cand a vazut viteza cu care un microbuz alb a trecut calea ferata. Nici prin cap nu ii trecea ca si autovehiculul din spatele microbuzului, un Volskwagen Sharan, in care se aflau ingramadite 11 persoane, va incerca sa treaca peste calea ferata, scrie Buna Ziua Iasi.   

"Am incetinit si am dat semnale acustice repetate. In momentul in care m-am apropiat, i-am vazut pe cei din masina, unii peste altii, cum pur si simplu incercau sa sara din masina", a povestit Viorel Niculescu, conductorul locomotivei.   

Acesta a sarit imediat in ajutorul victimelor si a incercat sa le scoata dintre fiarele contorsionate. De asemenea, la sosirea echipajelor de ambulanta, SMURD si politie rutiera, a incercat sa ajute, cu ce a putut.   

Era in stare de soc si, dupa ce firma de pompe funebre a ridicat cadavrele victimelor, nu isi dorea decat sa mearga acasa la familie, in Dorohoi.   

Politistii i-au cerut, insa, sa ramana peste noapte in Iasi, ca sa il poata audia a doua zi dimineata. Luni, acesta a mers la sediul Politiei Rutiere cu cearcane in jurul ochilor.   

Nu reusise sa inchida ochii toata noaptea, pentru ca atunci cand o facea, i se derulau, rand pe rand, scenele de groaza. Barbatul a fost afectat si chiar a fost sfatuit sa mearga la un psiholog, care sa il ajute sa treaca peste aceasta cumpana.    Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi face cercetari in acest caz. Potrivit legislatiei in vigoare, politistii rutieri au deschis dosar penal pe numele lui Viorel Niculescu pentru ucidere din culpa. Nu exista, insa, dubii cu privire la vinovatia soferului autoturismului. La sfarsitul anchetei, mecanicul de locomotiva va fi scos de sub urmarire penala. Urmeaza, insa, sa fie audiat si de procurorul care se ocupa de acest caz.  

Accidentul s-a soldat cu 11 victime  

Accidentul petrecut duminica, in zona Uricani, in jurul orei 14:30, s-a soldat cu decesul a 11 persoane cu varste cuprinse intre 3 si 40 de ani. Catastrofa feroviara, asa cum a fost numita de anchetatori, a fost surprinsa de o camera de supraveghere din zona. Pe imagini se vede clar cum soferul autoturismului trece calea ferata fara sa respecte semnificatia indicatorului "Stop" si cum este lovit de trenul care circula pe ruta Iasi - Dorohoi. Noua persoane au murit pe loc, iar alte doua s-au stins din viata dupa cateva ore, la spital. Ulterior, anchetatorii au aflat ca 30 de persoane se deplasau cu ajutorul a trei autovehicule spre localitatea Breazu, la cules de vie. Toti erau rude si prieteni intre ei, iar unele familii si-au pierdut in teribilul accident chiar si trei membri. Conducatorul auto, Costica Ursache, avea 40 de ani si isi obtinuse permisul de conducere anul trecut, in Italia, mai scrie Buna Ziua Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
53

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
179

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
88

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...