Festivalul Județean de Teatru Francofon“PAROLE ET THEATRE” 2013-FOTO

Festivalul Județean de Teatru Francofon“PAROLE ET THEATRE” 2013-FOTO
Deşi a fost un spectacol teatral care a durat aproximativ şase ore, Festivalul Judeţean de Teatru Francofon “Parole et theatre", desfăşurat pe 21 martie  în sala mare a Teatrului “Mihai Eminescu", s-a bucurat de o participare şi o pregătire a concurenţilor de excepţie, de o înaltă audienţă, de un public ce a urmărit cu interes şi atenţie întreg regalul artistic, fără a da semne de plictiseală.

Manifestarea aniversară a francofoniei a fost una de anvergură, bucurându-se de o participare numeroasă a trupelor concurente, având 11 echipe interesate de marele premiu (de nivel gimnazial şi liceal), şi peste 80 de elevi implicaţi în competiţie, dovedind o pregătire serioasă.

Festivalul, aflat la cea de-a III-a ediţie, este organizat în regim de concurs, misiunea dificilă revenind juriului, şi de aceea fiecare minut petrecut în scenă şi în sala de teatru a fost trăit cu intensitate emoţională maximă.

Totul s-a desfăşurat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a fost organizat de Colegiul Naţional “Mihai Eminescu", Asociaţia Cultural-Artistică “Arlechin-Botoşani, în parteneriat cu Teatrul « Mihai Eminescu ». Iniţierea, susţinerea şi desfăşurarea activităţii aparţin doamnelor profesoare: Muraru Crina şi Şcarlii Camelia. Premisa de bază a acestui proiect educativ a constituit-o dorinţa de a valorifica potenţialul artistic al elevilor, de a realiza o manifestare culturală de calitate cu un format atractiv, şi de găsi o alternativă de studiu, evaluare şi autoevaluare care să motiveze şi să capteze interesul elevilor.





Întregul spectacol a fost moderat de doi tineri excepţionali din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu-Botoşani, Ioana Prundeanu şi Călin Cojocaru, pregătiţi de doamna profesoară Pintilei Daniela, ce au demonstrat eleganţă, elocinţă, fiind adevăraţi artişti-prezentatori, ce au impresionat printr-o fluenţă a comunicării şi o franceză impecabilă. Pentru acest concurs elevii din învăţământul liceal, dar şi cel gimnazial, au interpretat piesele numai în limba de teatru, adică franceza. Astfel, unsprezece spectacole moderne sau care au creat atmosfera autentică de epocă ori ne-au reamintit de lumea magică de basm au încântat juriul şi publicul numeros prezent la spectacol.







Piesele de teatru puse în scenă au fost completate cu recitaluri ale unor tineri interpreţi, dar şi cu alte numere artistice care au fost răsplătite din plin cu îndelungi aplauze în rândul spectatorilor. Momente de spectacol, de reprezentări teatrale, garnisite cu mult talent, entuziasm, emoţii, muzică şi, mai presus de toate, cu premiile de la final.

A fost o zi festivă dedicată teatrului, francofoniei, literaturii şi poeziei. Săptămâna 18-22 martie 2013 constituie o perioadă de sărbătoare, căci se aniversează la nivel mondial zilele de naştere ale TEATRULUI, POEZIEI ŞI FRANCOFONIEI. Organizatorii şi-au propus să reunească aceste aniversări minunate într-un festival unitar ce s-a dovedit a fi deosebit, şi la înălţimea aşteptărilor.

Aşadar, ediţia 2013 a fost un regal pentru toată lumea – organizatori, public şi participanţi.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
62

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
147

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
83

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...