Blaga a castigat din primul tur alegerile PDL! UPDATE

Blaga a castigat din primul tur alegerile PDL! UPDATE
Democrat-liberalii îşi aleg astăzi preşedintele. Pornit ca favorit în cursa pentru şefia partidului, Vasile Blaga şi-a păstrat avantajul în faţa Elenei Udrea în ziua Congresului, cel puţin judecând după reacţia celor 5.000 de delegaţi din timpul discursului său şi al susţinătorilor. Dincolo de contrele între candidaţi, pedeliştii au fost avertizaţi încă din prima intervenţie a zilei de către Traian Băsescu că de opţiunea pe care o vor face astăzi depinde continuarea parteneriatului preşedinte-PDL. Şeful statului i-a îndemnat pe pedelişti să facă o schimbare, aşa cum a fost cea din 2001, când Petre Roman a fost înlocuit pentru că nu putea asigura creşterea partidului. Acelaşi mesaj l-a transmis şi Emil Boc care i-a făcut cadou Elenei Udrea insigna pe care i-a dat-o Traian Băsescu, în 2004, când a devenit şef al PDL.
 
Al treilea candidat la şefia PDL, Monica Macovei, a părut de la început fără şanse în cursă, nefiind susţinută nici măcar de delegaţii din sală prin aplauze.
 
Teodor Baconschi nu s-a regăsit pe lista pe delegaţilor la vot, fiind trecut pe o listă suplimentară.
 
Elena Udrea a votat printre ultimii delegaţi. "Am votat pentru noul PDL. Mult a fost, puţin a rămas", a spus ea după ce a introdus buletinul în urnă.

 
UPDATE 17:40:  După numărarea a 80% din voturi, Vasile Blaga conduce cu 57% în faţa Elenei Udrea, au declarat pentru gândul.info surse din PDL.

UPDATE 18.15: Surse din PDL au declarat pentru gândul.info că Vasile Blaga a câştigat din primul tur alegerile din PDL, obţinând 2360 de voturi, în vreme ce Elena Udrea a fost votată de 1992 de delegaţi.
 

 


 
 


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
37

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
23

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
72

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...