Primarul Cătălin Flutur, premiat pentru contribuţia adusă la dezvoltarea valorilor româneşti

Primarul Cătălin Flutur, premiat pentru contribuţia adusă la dezvoltarea valorilor româneşti
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost distins recent cu un premiu onorant care confirmă implicarea şi contribuţia sa la dezvoltarea vieţii culturale româneşti. Una din preocupările constante ale municipalităţii o constituie fără îndoială conservarea şi promovarea brandului cultural pe care municipiul Botoşani l-a dobândit datorită marilor personalităţi culturale născute pe aceste meleaguri. Implicarea directă sau ca partener în organizarea unor manifestări culturale de prestigiu naţional şi internaţional reprezintă dorinţa mereu vie de a perpetua în timp această imagine culturală a oraşului.

Premiul pe care primarul Cătălin Flutur l-a primit din partea Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti şi al Primăriei Cernăuţi a fost acordat pentru implicarea sa deosebită în promovarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc în afara graniţelor ţării.

Mai exact, reprezentanţii mai multor centre culturale şi instituţii din România au fost premiate pentru sprijinul acordat la dezvoltarea unor evenimente culturale deosebite de tradiţie de la Cernăuţi, cu scopul conservării şi promovării patrimoniului cultural român, precum şi al păstrării identităţii culturale româneşti în spaţiul cernăuţean. Este vorba despre tradiţionalul concurs internaţional de folclor "În grădina cu flori multe" şi manifestarea de amploare intitulată "Zilele Culturii româneşti la Cernăuţi".
 
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur s-a implicat direct în organizarea acestor evenimente, contribuind la buna desfăşurare a acestor notabile manifestări culturale.

"Este cert faptul că, şi am mai spus-o până acum şi cu alte ocazii, municipiul Botoşani îşi trăieşte fiinţa prin cultura care l-a clădit. Dincolo de efortul şi munca pe care le depunem pentru dezvoltarea oraşului prin diferite investiţii, avem datoria şi responsabilitatea să perpetuăm această imagine culturală pe care marile noastre personalităţi născute aici ne-au lăsat-o moştenire. Vorbim despre relaţii şi înfrăţiri cu alte oraşe de dincolo de graniţe, dar acestea trebuie, înainte ca ele să fie dovedite scriptic, să-şi arate utilitatea în fapt. Astfel de contribuţii pe care le facem ori pe care le primim pot fi un exemplu de înfrăţire cu oraşe care au acelaşi tip de preocupări. Aprecierea Centrului Bucovinean de Artă, prin preşedintele său, domnul Iurie Levcic, nu poate decît să mă bucure pentru că ea confirmă dorinţa noastră de a contribui la păstrarea identităţii culturale româneşti şi atunci când putem să punem umărul la promovarea şi restaurarea patrimoniului cultural, nu avem voie să ezităm în a fi receptivi", a declarat primarul Cătălin Flutur.


Festivalul "În grădina cu flori multe" a fost organizat pentru prima oara in 2004 de către Iurie Levcic – redactor si realizator de emisiuni la Compania regională de stat de televiziune şi radiodifuziune Cernăuţi, unul din fondatorii şi Preşedintele Centrului bucovinean de artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi. Organizarea festivalului a fost impusă de necesitatea stringentă de a salva valorile muzicii populare într-o perioadă, când situaţia lăutarilor, rapsozilor, tarafurilor populare care cântă muzică populara autentică se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Anul acesta evenimentul s-a desfăşurat în perioada 8-10 septembrie.

Zilele Culturii Române la Cernăuţi vor avea loc, anul acesta, în perioada 9-11 decembrie şi vor fi organizate de către Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi. Manifestarea cuprinde Festivalul rapsozilor "Să-mi cânţi cobzar...", Simpozionul "Vatra dulce românească", Târgul meşterilor populari, Expoziţie de fotografie, Spectacole de folclor românesc.

Cabinet Primar

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
3

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
104

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
260

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...