Recitalul lui Mircea Vintila a incheiat Festivalul national de muzica folk "Seri melancolice eminesciene" - FOTO

Recitalul lui Mircea Vintila a incheiat Festivalul national de muzica folk "Seri melancolice eminesciene" - FOTO
Ultimele acorduri ale editiei a II-a a Festivalului national de muzica folk "Seri melancolice eminesciene" s-au auzit aseara, evenimentul incheindu-se cu recitalul de exceptie sustinut de Mircea Vintila si Jul Baldovin, langa piscina Hotelului Maria, dupa doua seri de concurs individual si pe grupuri.

Juriul Festivalului a fost compus din: Mihai Cosmin Popescu, presedinte - Radio România Actualităţi, emisiunea "Omul cu chitara", Cătălina Constantinovici - Scoala Populara de Arta Botosani, Ludvic Schibinschi -profesor chitara la Palatul Copiilor Botosani, şi compozitor si muzicolog Laurenţiu Gondiu, de la Chişinău.



Seara de gala a fost transmisa in direct pe internet de www.live.botosani.ro, unde este diponibila si inregistrarea.



Evenimentul a fost prezentat de actorul Daniel Badale, botosaneanul care de ani buni joaca pe scena Teatrului National Bucuresti, dupa o cariera stralucitoare consemnata in istoria Teatrului Mihai Eminescu Botosani, dar si a Teatrului de papusi Vasilache.



Trofeul special al Festivalului Naţional de Muzica Folk "Seri melancolice eminesciene", acordat interpretului cu cea mai buna creatie pe versurile poetului Mihai Eminescu, a fost castigat de Daniela Bejinariu, din Dorohoi.




Categoria interpreti individuali a fost disputata de voci impresionante, iar juriul a decis:



Premiul I: Ioana Ignat -Botoşani
Premiul II: Ştefania Iacob - Botoşani
Premiul III: Claudia Zebreniuc - Siret
Menţiune: Bogdan Filipovici – Botoşani
Premiul "Vis de Artist": Marius Surdu – Botoşani



Categoria grupuri a consemnat premiile:

Premiul I: Grupul Zări - Botoşani
Premiul II: Cetate Veche – Siret
Premiul III: Prolog -Botoşani
Menţiune: Mav
Premiul special al Memorialului Ipoteşti: Infinity-Cluj Napoca
Premiul Radio România Actualităţi: Metafora -Botoşani

 
Seara de gala s-a incheiat cu recitalul de exceptie al lui Mircea Vintila si Jul Baldovin, in fata unui public extrem de receptiv, de la liceeni la oameni carunti, atrasi de melodiile care le-au incantat odinioara tineretea.



Festivalul a fost organizat de Consiliul Judetean, Memorialul Ipotesti, Primaria Botosani, Societatea Culturala Arlechin, Primaria comunei Mihai Eminescu si Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
17

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
79

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
37

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...