Parchetul General si IGPR cerceteaza neregulile de la Casa Agronomului Botosani!

Parchetul General si IGPR cerceteaza neregulile de la Casa Agronomului Botosani!
Neregulile scoase la iveala la Casa Agronomului, de Corpul de control al prefectului de Botosani, au ajuns si in atentia Parchetului General si al Inspectoratului General al Politiei Romane, dupa ce au fost confirmate si de Corpul de control al ministrului Agriculturii.

"Am primit raportul Corpului de control al ministrului Agriculturii pentru Casa Agronomului, care confirma toate aspectele sesizate de noi", a spus prefectul Cristian Roman.

La Casa Agronomului, institutie aflata in sbuordinea Ministerului Agriculturii, au fost descoperite grave nereguli in ceea ce priveste gestionarea resurselor umane, a modului de intocmire si evidenta a documentelor financiar-contabile, fiind depistate si cazuri de incompatibilitate si conflict de interese.

Mai mult, o parte din incasarile care ar fi trebuit sa se regaseasca in documentele financiare ale acestei institutii sunt inexistente.

Desi, teoretic, seful acestei institutii este Geanina Huiala, s-a descoperit ca de fapt directorul Camerei Agricole Botosani, Gheorghe Danila, conduce, din umbra, si Casa Agronomului.

Alaturi de cei doi, Dumitriu Luminita – contabil, Grigoriu Mihai, consilier juridic, Cracana Mihai, casier, sunt cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si fals si uz de fals.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
2

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
104

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...