Apa de la robinet este de buna calitate, transmit reprezentantii Nova Apaserv Botosani!

Apa de la robinet este de buna calitate, transmit reprezentantii Nova Apaserv Botosani!

 Erica Contac, inginer Nova Apaserv  

Reprezentantii Nova Apaserv si cei ai Directiei de Sanatate Publica dau asigurari ca apa pe care botosanenii o consuma din sistemul centralizat este de buna calitate si ca nu trebuie sa existe niciun motiv de ingrijorare vizavi de valorile de potabilitate.

Reprezentantii celor doua unitati sustin ca se monitorizeaza in permanenta calitatea apei distribuita populatiei, atat la iesirea din statia de tratare, cat si in reteaua de distributie, si ca la nivelul judetului apa corespunde valorilor de potabilitate. Variatiile care apar sunt in limitele acceptate de potabilitate si nu produc efecte asupra starii de sanatate a populatiei.

In municipiile Botosani si Dorohoi, frecventa de monitorizare a calitatii apei este de doua ori pe saptamana si o data la doua saptamani la Stefanesti, Saveni si Darabani.

"Asupra calitatii apei potabile furnizate de catre operatorul regional Nova Apaserv se realizeaza un dublu control, realizandu-se doua monitorizari conform prevederilor legale, o monitorizare de control realizata de catre operator si o monitorizare de audit, realizata de catre Directia de Sanatate Publica. Din datele analitice provenite din laboratoarele noastre, precum si din laboratorul Directiei de Sanatate Publica, ne incadram in mod curent in concentratiile maxime admise pentru parametri de calitate ai apei potabile. Poate exista recomandari de a se consuma apa imbuteliata pentru cei care nu au acces la sistemul centralizat de alimentare cu apa, pentru cei care consuma apa din fantani. Noi realizăm monitorizarea calitatii apei pornind de la sursa si terminand cu robinetul consumatorului", a declarat Erica Contac, inginer in cadrul Nova Apaserv.

Reprezentantii operatorului de apa recunosc faptul ca au mai fost cazuri cand consumatorii au reclamat apa tulbure, insa in urma analizelor efectuate s-a constatat ca nu au fost depasiti indicatorii de calitate ai apei.

"Daca au fost reclamatii pe probleme de turbiditate a apei, ele sunt cazuri punctuale, iar in ultima perioada au fost determinate de lucrarile de reabilitare si este firesc sa se intample asa. Am avut si reclamatii ba ca apa are gust ciudat, ba ca are un miros deosebit. Am mers personal si am verificat. Nu am constatat nicio abatere fata de indicatorii de calitate ai apei constatati la iesirea din statiile de tratare. Dar cetatenii ar trebui sa isi rezolve curatenia la subsol, astfel incat sa nu existe nici cea mai mica posibilitate de contaminare a apei furnizata din sistemul centralizat, care este controlata", a precizat Erica Contac.

Pe 22 martie, si la Botosani s-a celebrat Ziua Mondiala a Apei, sub sloganul "Apa pentru orase: Raspuns problemelor urbane".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
64

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
150

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
84

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...