"Nu trece pe lângă MINE indiferent", o manifestare de suflet la Botoşani!

"Nu trece pe lângă MINE indiferent", o manifestare de suflet la Botoşani!
Asociaţia "Ne trebuie speranţă" Botoşani şi Fundaţia Star of Hope România, împreună cu partenerii - Teatrul "Mihai Eminescu", Asociaţiile B-RIGHT Media şi "Vis de Artist", doresc să mulţumească tuturor persoanelor şi instituţiilor care s-au implicat luni, 21 martie 2011, în organizarea spectacolului caritabil "Nu trece pe lângă MINE indiferent", cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului DOWN – sărbătorită în fiecare an la 21 martie.

Scopul evenimentului a fost de a sărbători persoanele cu sindrom DOWN de ziua lor şi de a sensibiliza comunitatea locală. Reacţia la nivelul comunităţii botoşănene a fost mai mult decât pozitivă, sala devenind neîncăpătoare pentru cele 500 de persoane care au venit să urmărească spectacolul.

Spectacolul, regizat de profesoara Cătălina Constantinovici, a cuprins momente artistice asigurate de copii din şcoli şi grădiniţe din Botoşani şi Dorohoi, precum şi de membri ai Asociaţiei Vis de Artist, care au realizat un spectacol de neuitat pentru copii, tineri, adulţi cu sindrom Down şi însoţitorii lor. În spirit solidar, profesorii au renunţat pentru câteva ore la grevă şi şi-au însoţit copiii în sala de spectacole, pregătindu-i pentru evoluţia pe scenă şi fiind răsplătiţi cu aplauze.

Programul a cuprins o varietate de genuri, de la muzică uşoară şi populară, la recitări, scenete, dans şi teatru de păpuşi. Au participat: Grădiniţa nr. 3, 5, 9, 11, 17, Şcoala nr. 1, 7, 8, 12, Şcoala Generală "Al.I.Cuza" şi Centrul "Steaua Speranţei" Dorohoi, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, Grupul Şcolar "Dimitrie Negreanu", Liceul de Ştiinţe ale Naturii "Gr. Antipa", Asociaţia Culturală "Vis de Artist", Şcoala Populară de Arte, Clubul de Dans Sportiv Unik Dance.

Inimi solidare de liceu

Cu doar câteva ore înainte de spectacol, pe Pietonalul Unirii, elevii clasei a XI-a H ai Colegiului Naţional "A.T.LAURIAN", împreună cu alte clase ale liceului, au realizat inimi umane în semn de solidaritate, iubire, admiraţie şi puterea exemplului personal, în cadrul proiectului "Reason for hope".

Despre Asociaţia Ne Trebuie Speranţă:

Asociaţia "Ne trebuie Speranţă" este o organizaţie a părinţilor copiilor cu sindrom Down şi alte dizabilităţi intelectuale, înfiinţată cu sprijinul Fundaţiei Star of Hope România. Viziunea asociaţiei este: o societate responsabilă faţă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale, văzute mai întâi ca fiinţe umane.

 

Asociaţia "Ne trebuie Speranţă"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
284

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...