Ștefan Ashkovski va pleca de la FC Botoșani. Macedoneanul se gândește la Campionatul European

Ștefan Ashkovski va pleca de la FC Botoșani. Macedoneanul se gândește la Campionatul European

FC Botoșani îl va pierde la vară pe Ștefan Ashkovski. Nemulțumiț de statutul de rezervă de la club, macedoneanul va rămâne liber de contract în vară. Până atunci însă, speră să fie convocat pentru Campionatul European din vară,  acolo unde Macedonia este calificată.

Ștefan a oferit un interviu despre experiența lui în România, pentru Gazeta Sporturilor.

- Salut, Stefan! Ce se întâmplă cu FC Botoșani?

- Trecem printr-o perioadă dificilă, nu mai reușim să câștigăm de trei etape, dar sper să ne revenim cât mai repede și să rămânem pe un loc de play-off.

- Nici tu nu prea mai joci în ultimul timp, ai cam dispărut din echipă.

- Mi se termină contractul cu FC Botoșani în această vară și nu am semnat prelungirea. Mi s-a propus, dar cred că e timpul să plec, să accept o altă provocare. Probabil, acesta este motivul. Mă pregătesc cu echipa și vreau să-mi duc contractul până la sfârșit. Ultima dată am jucat 20 de minute, pe final, cu FCSB, dar când era deja 2-0 pentru ei.

Stefan Așkovski avertizează România: „N-o să vă fie ușor cu noi!”

- După 6 ani de la primele tale meciuri în naționala Macedoniei de Nord, ai fost iar convocat la o acțiune a lotului.

- Da, a fost și pentru mine o surpriză, mai ales că n-am mai jucat în ultimul timp. Dar selecționerul nostru, Igor Angelovski, mi-a transmis că m-a urmărit în câteva meciuri la Botoșani și a vrut să mă revadă și la lot. El era secundul naționalei în 2015, când eu am jucat pentru Macedonia de Nord în 3 partide din preliminariile Euro 2016.

- Au venit toți internaționalii la această acțiune?

- Nu, doar niște jucători din campionatul intern și câțiva străini, care au mai fost pe la națională. Nu era dată UEFA, dar cei de la Botoșani m-au lăsat să plec. Am și făcut un amical cu Rabotnicki, în care am jucat o repriză extremă stângă, iar în cealaltă extremă dreaptă. Am fost destul de bun, zic eu (râde), și deocamdată aștept. Sper să fiu convocat și pentru acțiunea oficială din martie. Ar fi o mare onoare pentru mine să revin la națională.

Stefan Așkovski: „Avem cea mai bună generație din istorie”

- Macedonia de Nord este o necunoscută. Cum e atmosfera acolo?

- Îți dai seama că e una extraordinară, după această calificare în urma barajului din Liga Națiunilor, unde am învins Belarus și Georgia. Oamenii sunt entuziasmați, la fel și jucătorii, toată lumea. Avem o generație de excepție, cea mai bună din scurta noastră istorie, cu jucători experimentați, dar și cu tineri excelenți, O să vă fie greu cu noi, asta e sigur!

- Ce înseamnă Goran Pandev pentru voi?

- E cam ce a însemnat Gică Hagi pentru voi. După părerea mea, Goran, chiar și la cei 37 de ani ai lui, e vital pentru naționala noastră. Pentru mine, e cam 70% din echipă! Nu doar pentru ceea ce face el personal în teren, unde este uimitor, dar și pentru cum îi strânge pe ceilalți în jurul lui. Nu e doar liderul nostru de selecții și golgeterul naționalei, e și liantul dintre generații. Cu el în teren, Macedonia de Nord e altceva. Și mai sunt mulți jucători valoroși, precum Bardhi de la Levante sau Nistorovski de la Udinese, ca să dau doar două exemple.

 

- Noi ne gândim că, balcanici fiind, euforia asta a calificării la Euro o să vă mai domolească entuziasmul în preliminariile mondiale.

- (Râde). Eu zic să nu vă bazați pe asta! Nu avem ca obiectiv să ne calificăm la Mondial, dar toți își doresc asta. Vom fi o nucă tare și în această grupă, chiar dacă pornim cu șanse mai mici. N-a fost așa și în barajul de Liga Națiunilor?! Ne-am calificat la Euro și e clar că vrem și la Mondial. Îl cunosc foarte bine pe selecționerul nostru și știu cât de mult își dorește să reușim.

- Cum crezi că va fi la Ploiești, cu România?

- Nu va fi ușor, asta se știe. Nu v-ați calificat la Euro, dar aveți jucători de valoare. Pe unii, precum Alibec, sau pe cei de la FCSB și CFR i-am avut adversari, îi cunosc bine. Apoi, mai sunt și la voi - Stanciu, Maxim, Keșeru, Ianis Hagi - fotbaliști foarte buni. Dar eu zic că nu vom pierde, ba chiar aș miza pe o victorie a noastră cu 1-0 sau 2-1. Cu un gol marcat de mine, dacă voi fi convocat (râde).

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
971

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
289

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...