Astăzi: FC Botoşani - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 17.30

Astăzi: FC Botoşani - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 17.30

FC Botoșani dispută astăzi un duel extrem de important în lupta pentru Play-Off. Dacă câștiga,  va trece peste Sepsi și va avea un oarecare răgaz înaintea ultimelor 3 jocuri. De asemenea, dacă câștiga astăzi,  FC Botoșani ar mai avea nevoie de 4 puncte în meciurile cu Astra, Viitorului și Voluntari pentru a se califica în Play-Off. Mai mult decât realizabil.

Opt dintre cele 10 victorii reuşite de moldoveni în acest sezon au fost izbutite la un gol diferenţă.19 dintre cele 35 de goluri marcate de FC Botoşani au fost înscrise în prima repriză.

Elevii lui Marius Croitoru au primit cel puţin un gol în patru dintre cele șase jocuri din campionat disputate acasă în 2021.

13 remize a înregistrat gruparea covăsneană în ediţia curentă, dintre care șapte pe teren advers.

15 goluri a marcat Sepsi OSK din faze fixe, o cifră întâlnită la finalul rundei precedente doar în dreptul celor de la Astra.

13 goluri a încasat formaţia din Sf. Gheorghe în cele 11 meciuri jucate în 2021, dintre care nouă în repriza secundă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de nouă ori în principala competiţie internă, de cinci ori s-au impus botoşănenii, iar alte patru jocuri s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 28 iulie 2017, FC Botoşani - Sepsi 5-1, goluri marcate de Andrei Miron, Laurenţiu Buş - dublă, Mihai Roman I, Lorand Fulop, respectiv Patrick Petre.

Întâiul rezultat de egalitate s-a consemnat pe 23 aprilie 2018, FC Botoşani - Sepsi OSK 2-2 (Plămadă, Tincu / Petrovikj, Simonovski).

Cea mai recentă confruntare directă: 5 decembrie 2020, Sepsi OSK - FC Botoşani 2-2 (B. Mitrea, R. Dimitrov / A. Tîrcoveanu, H. Keyta).

Partida va fi una specială pentru Leo Grozavu, care a antrenat-o pe FC Botoşani în Liga 1 timp de patru sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16, 2016/17), formând o echipă competitivă, care a reuşit o performanţă remarcabilă, prima calificare în cupele europene (la finele ediţiei 2014/15).

Mediile de vârstă

FC Botoşani - 26 ani şi 3 luni;

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - 26 ani şi 5 luni.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
12

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
39

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
142

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...