Astăzi: Astra Giurgiu - FC Botoşani, ora 17.00! Finala pentru Play-Off!

Astăzi: Astra Giurgiu - FC Botoşani, ora 17.00! Finala pentru Play-Off!

FC Botoșani o întâlnește astăzi pe Astra Giurgiu, în încercarea de a prinde ultimul tren către Play-Off. Echipa lui Marius Croitoru vine după o perioadă nefastă, accentuată și de valoarea adversarilor, și a luat un singur punct în ultimele 4 meciuri.

O victorie astăzi ar aduce liniștea la Botoșani, păstrând o șansă mare la calificarea în Play-Off, asta deoarece, pe lângă majorarea diferenței, victoria ne duce peste Astra în clasamentul meciurilor în 4, fiind avantajați în caz de egalitate de puncte. Momentan, doar cu FC Argeș am fi avantajați.

6 februarie 2021, Astra - FC Argeş 0-2 a fost singura înfrângere suferită de giurgiuveni în ultimele șapte meciuri disputate în campionat pe teren propriu, interval în care au mai bifat trei victorii şi trei remize.

Cinci succese, trei rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute este palmaresul înregistrat de botoşăneni pe teren advers în ediţia curentă. Aceştia au marcat cel puţin un gol în 11 dintre cele 13 jocuri disputate din postura de vizitatori.

Astra şi FC Botoşani s-au mai întâlnit de 17 ori în principala competiţie internă, de 10 ori s-au impus giurgiuvenii, un joc a fost câştigat de moldoveni, iar alte șase partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Astra gazdă: 8 jocuri - 6 victorii Astra - două remize.

Prima întâlnire a consemnat şi cea mai mare diferenţă de scor: 24 noiembrie 2013, Astra - FC Botoşani 5-0. De asemenea, a fost jocul cu cele mai multe goluri marcate.

Unicul succes din contul grupării moldave: 10 august 2014, FC Botoşani - Astra 1-0.

Două remize albe s-au consemnat în confruntările directe, ambele pe terenul botoşănenilor (pe 24 octombrie 2016 şi pe 10 iulie 2020).

Cea mai recentă întâlnire directă: 11 decembrie 2020, FC Botoşani - Astra 1-1, goluri înscrise de Hamidou Keyta, respectiv Mattia Montini.

Mediile de vârstă:

Astra Giurgiu - 27 ani şi 5 luni;

FC Botoşani - 26 ani şi două luni.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
9

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
10

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
23

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...