Vă mulțumim! Mobilizare impresionantă pentru mama bolnavă de cancer cu șase copii care își doreau un brad de Crăciun! (Foto)

Căsuța celor șase copii s-a umplut de daruri! Aproape 35.000 de cititori Știri.Botoșani.Ro au aflat povestea impresionantă a tinerei mame care, cu șase copilași acasă, zace pe un pat de spital bolnavă de cancer și cu un ochi scos!

Pe rețelele de socializare, povestea Andreei a fost distribuită de 2.000 de persoane, aproape 800 de oameni scriind mesaje de încurajare. Mobilizarea excepțională a celor cu suflet mare a dat roade, astfel că familia Andreei va avea parte de sărbători cu brăduț, dar și cu toate cele necesare, de la bani și mâncare la hăinuțe și, mai ales, o mulțime de prieteni noi.

”M-a impresionat că era foarte, foarte curat în casă!”

Veștile bune au venit de la preoteasa Anamaria Macuc, cea care a făcut public cazul de la Băbiceni, după ce a găsit-o pe tânăra mamă în secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati din Botoșani.


”Cu ajutorul dvs. am reușit să bucurăm cei 6 copilași și să alinăm suferința mămicii bolnave de cancer. M-ați impresionat cât de repede v-ați mobilizat și-n doar câteva ore ați dăruit atât de multe daruri acestei familii, greu încercate. Cu ajutorul dvs. și al unor voluntari minunați am reușit să ducem darurile dvs. la familia mămicii Andreea, bolnavă de cancer și cu un ochi scos, din satul Băbiceni, județul Botoșani. I-am găsit pe cei 6 copilași așteptându-ne foarte cuminți pe pat. Bunica o legăna pe picioare pe cea micuță. S-au bucurat nespus de mult de cele primite, nu le venea să creadă c-au primit atât de multe daruri... M-a impresionat că era foarte, foarte curat în casă. Cumnata care-i îngrijește pe copii de când cea mică avea doar două săptămâni mi-a spus bucuroasă c-o să pună pe categorii tot ce-au primit și o să le prindă foarte bine, iar banii o să-i dea mamei când vine de la spital, vor cumpăra și lemne pentru că au nevoie”, a transmis Anamaria Macuc.

Prin bunăvoința celor care au trimis daruri familiei greu încercate, copiii au primit nu unul, ci patru brazi!

”I-am zis cumnatei că-s 4 brazi și a zis să mai dăm și la alți oameni care au nevoie. Am întrebat-o dacă dânsa are brad pentru cei doi copii ai ei, mi-a zis că nu are, dar că nu vrea nimic pentru ea, își dorește ca mama copiilor să fie sănătoasă... Am aflat că și soțul ei a făcut un AVC și nu-i prea bine și depinde de medicamente. Am lăsat un brad la Centrul pentru persoane vârstnice din Trușești care va bucura 35 de adulți bolnavi, majoritatea abandonați de familii de mulți ani. Celor 6 copilași le-am lăsat doi brazi, unul pentru camera lor și unul pentru camera mamei. Vor împodobi brăduții după ce vine mama lor acasă, își doresc să fie prezentă și ea”, a dezvăluit Anamaria Macuc.

Biserica parohiei Pacea s-a umplut de daruri pentru cei 6 copilași! În ajutorul preotesei au venit și mulți oameni cu suflet mare care au ajutat la transmiterea către familie a cadourilor primite.

”Noi nu-i putem dărui sănătate mamei, dar măcar, prin gestul dvs. plin de dragoste, ați reușiți să-i luați mamei grija privind mâncarea și partea materială a copilașilor ei. Gestul dv o va ajută să prindă curaj și să lupte mai mult cu boala nemiloasă care, în doar câteva luni,  s-a tot răspândit în corp...”.



”Vă îndemn să-i vizitați în spitale pe bolnavii de cancer!”

Preoteasa Anamaria Macuc îi îndeamnă pe toți cei care au disponibilitate să îndrăznească să intre în spital, pentru a-I vizita pe bolnavii de cancer. Poveștile lor triste, deznădejdea lor, lipsa banilor și grija pentru cei lăsați acasă sunt uneori mai greu de purtat decât însăși boala cumplită.

”Vă îndemn, când puteți, să-i vizitați în spitale pe bolnavii de cancer. Unii au povești atât de triste... O mulțime dintre ei n-au bani de medicamente, de spitale și pentru cele necesare. Unii dintre ei n-au bani nici pentru mâncare pentru că ei nu pot lucra să câștige bani, iar cheltuielile pentru un om bolnav sunt foarte mari... Pe lângă povara bolii, mai duc și grija lipsurilor financiare și materiale atât a lor, cât și a copiilor lor. La ultima vizită la oncologie am întâlnit o mămică de 33 de ani, atât de tânăra și de frumoasă, imobilizată la pat, pe care 3 copii, dintre care un bebeluș, o așteaptă acasă...  S-a bucurat atât de mult de vizita noastră și de icoana pe care a primit-o! Nu vă imaginați cât de mult bine puteți face printr-o simplă vizită în spitale și printr-o simplă vorbă bună care-i mângâie pe cei aflăți în suferință!”, spune Anamaria Macuc.

Lupta nu s-a terminat. Andreea se află într-o foarte grea încercare, boala fiind una cruntă. Să nu o uităm pe Andreea, nici pe toți suferinzii care în aceste zile zac pe paturile de spital.

”Din experiența pe care o am, știu că de cele mai multe ori oamenii când află despre un anumit caz, se mobilizează o perioadă, după care cazul este dat uitării (deși când e vorba de boală au nevoie de sprijin pe termen lung) și mă bucur că aceste daruri le vor prinde foarte bine pe o perioadă mai lungă de timp”, a transmis preoteasa Anamaria Macuc.

CONTUL BANCAR al mămicii: RO62RNCB0578173335860011

Titular: Bălan Andreea

(Contul este făcut înainte de starea civilă)

ADRESA: Răileanu Andreea, Sat Băbiceni, com Durnesti, Jud Botoșani.

TELEFON: +40748590897 (nr. cumnatei care o îngrijește și care are grijă de cei 6 copii)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...