Dan Negru, video viral: ”Sunt în Botoșani și toți vorbesc despre șpăgile de la spitalul de aici!” (Video)

Cunoscutul prezentator de televiziune, aflat în aceste zile în Botoșani, a făcut o vizită prin oraș, prilej cu care a realizat un clip video în care vorbește nu doar despre corupția din sistemul de sănătate, ci și despre ce înseamnă Botoșaniul pentru România.

”Cel mai mare rău e să generalizăm și să îi punem pe toți în aceeași cutie! Atunci să generalizăm și geniile, nu doar lichelele”, este mesajul transmis de prezentatorul de televiziune.

Dan Negru a realizat un periplu la prima oră a dimineții de vineri, trecând prin fața unor obiective din Botoșani legate de personalitățile născute aici.

Cu toate acestea, primele imagini sunt cele cu Spitalul Județean Mavromati Botoșani, aici unde în cursul acestei săptămâni au avut loc percheziții de amploare, în prezent nu mai puțin de 10 persoane, printre care medici și asistente, fiind în arest pentru luate de mită și trafic de influență într-un dosar privind angajări ilegale.

Dan Negru atrage însă atenția asupra pericolului ”generalizării”.

”Sunt în Botoșani, acesta este Spitalul Județean despre care toată lumea vorbește acum, cel cu șpăgile și cu mita dată și luată. Dar eu cred că cel mai mare rău pe care îl putem face acum este să generalizăm, să credem că toți doctorii sunt șpăgari, că toți medicii sunt nemernici care își părăsesc pacienții. Nu, nu am uitat-o pe Alexandra, fata care a murit tot aici în vară spunând ”Nu am aer” și a fost lăsată de  doctor să moară”, spune Dan Negru.

”Văd așa, în perioada asta, un soi de dispreț față de partea asta de țară”

Prezentatorul de televiziune îi aduce apoi în prim-plan pe cei născuți în Botoșani și care au dus numele orașului și județului în întreaga lume.

”NU TOȚI doctorii sunt așa, să spunem asta! Să spunem de exemplu că Botoșaniul l-a dat pe Leon Dănăilă, un medic model de cinste și de dăruire. Uite-l pe Eminescu! Văd așa, în perioada asta, un soi de dispreț față de partea asta de țară. Păi să generalizăm și geniile, nu doar lichelele. Eminescu, născut în Botoșani, Enescu din Botoșani. Ștefan Luchian, tot din partea asta de țară. Hai să generalizăm și geniile, nu-i așa? Grigore Antipa, naturalist savant, născut tot aici. Nu e bine să generalizăm, să nu spunem că toți sunt într-un fel sau toți sunt într-alt fel. Nicolae Iorga s-a născut tot în Botoșani. Spunea Iorga: ”Temnița cea mai periculoasă e cea în care te simți cel mai bine”. Să nu ne simțim bine generalizănd. Nu toți medicii sunt șpăgari, nu toți sunt nenorociți. ”Temnița cea mai periculoasă e cea în care te simți cel mai bine”. Să ieșim din pușcăria asta…”, a încheiat Dan Negru.

Clipul video a adunat până la această oră peste 300.000 de vizualizări și aproape 800 de comentarii, multe din partea botoșănenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...