Primăvară cu măicuțe în Raiul Voronei! ”Un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin!” (Foto)

Din strană, în adâncul pădurii. Maicile împletesc aici liniștea rugăciunii cu frumusețea copleșitoare a naturii din preajma mănăstirii. Un loc al păcii și al regăsirii sufletești!

Primăvară cu măicuțe în Raiul Voronei! ”Un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin!” (Foto)

   Foto: Facebook / Mănăstirea Vorona

Pelerinii care ajung în mănăstirile Botoșaniului sunt impresionați în primul rând de frumusețea locurilor, dar și de chipurile luminoase ale maicilor trăitoare în spațiile monahale.

O seninătate creștină care se regăsește în ruga murmurată din strană, dar și în aceste imagini feerice pe care vă invităm să le admirați astăzi. Și asta pentru că Mănăstirea Vorona ne oferă din nou secvențe impresionante, o lume a credinței văzută prin ochii Maicii Sofronia.

Nu sunt puțini pelerinii care dau mărturie: Vorona este un loc binecuvântat, o insulă a păcii și a bucuriei creștine.



”Un cadru natural splendid, de purificare și de reîncărcare a ”bateriilor” existenței noastre, de terapie a grijilor și zbuciumului cotidian, un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin, un colț de rai…”, spune psihologul Mihai Cojocaru.

”Am vizitat cu mult drag acest popas duhovnicesc, de o frumoasă modestie față de multe alte locuri; curățenie și frumusețe duhovnicească”, spune o creștină impresionată de mănăstire.

”Iubesc acest pământ, aceste minunate locuri care lasă în sufletele noastre o amprentă sensibilă, caldă, umană, ca într-o adevărată comuniune!”, mărturisește un alt credincios.

”O parte din sufletul meu a rămas în acest sfânt lăcaș, în zona binecuvântată de Dumnezeu. Mulțumesc și stimă pentru măicuțele care îngrijesc acest spațu plin de pietate”, este o altă mărturie.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Fetița din Germania cu rădăcini în Vorona, care a descoperit frumusețea ortodoxiei: ”Cântările bizantine sunt foarte frumoase pentru cei care le înțeleg” (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
1234

Maria și Klaus s-au cunoscut la un concert în Austria. El neamț, ea româncă din Vorona. El nu cunoscuse până atunci ortodoxia, ea crescuse înconjurată de colindele și pri...

In memoriam Vasile Mardare, artistul din Botoșani care a murit la doar 47 de ani! (Foto, Video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
520

"Sunt un om simplu cu tristețile, cu bucuriile și iubirile sale, la fel ca toată lumea. Atâta timp cât mai pot și sunt în putere, voi scrie muzică, pentru că atunci c&acir...

Ornamentele unicat din cel mai nordic oraș al țării, din nou scoase la lumină! (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
2039

Întreținerea lor presupune, însă, multă migală și o mână de profesionist pentru ca în fiecare primăvară oamenii să se bucure din nou de băncile și fântân...