Primăvară cu măicuțe în Raiul Voronei! ”Un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin!” (Foto)

Din strană, în adâncul pădurii. Maicile împletesc aici liniștea rugăciunii cu frumusețea copleșitoare a naturii din preajma mănăstirii. Un loc al păcii și al regăsirii sufletești!

Primăvară cu măicuțe în Raiul Voronei! ”Un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin!” (Foto)

   Foto: Facebook / Mănăstirea Vorona

Pelerinii care ajung în mănăstirile Botoșaniului sunt impresionați în primul rând de frumusețea locurilor, dar și de chipurile luminoase ale maicilor trăitoare în spațiile monahale.

O seninătate creștină care se regăsește în ruga murmurată din strană, dar și în aceste imagini feerice pe care vă invităm să le admirați astăzi. Și asta pentru că Mănăstirea Vorona ne oferă din nou secvențe impresionante, o lume a credinței văzută prin ochii Maicii Sofronia.

Nu sunt puțini pelerinii care dau mărturie: Vorona este un loc binecuvântat, o insulă a păcii și a bucuriei creștine.”Un cadru natural splendid, de purificare și de reîncărcare a ”bateriilor” existenței noastre, de terapie a grijilor și zbuciumului cotidian, un loc de reîntâlnire cu noi înșine și cu spiritul creștin, un colț de rai…”, spune psihologul Mihai Cojocaru.

”Am vizitat cu mult drag acest popas duhovnicesc, de o frumoasă modestie față de multe alte locuri; curățenie și frumusețe duhovnicească”, spune o creștină impresionată de mănăstire.

”Iubesc acest pământ, aceste minunate locuri care lasă în sufletele noastre o amprentă sensibilă, caldă, umană, ca într-o adevărată comuniune!”, mărturisește un alt credincios.

”O parte din sufletul meu a rămas în acest sfânt lăcaș, în zona binecuvântată de Dumnezeu. Mulțumesc și stimă pentru măicuțele care îngrijesc acest spațu plin de pietate”, este o altă mărturie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

astăzi, 09:11
284

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
813

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...

S-a stins un mare actor născut în Botoșani. ”Ce frumoasă a fost călătoria sa pe aici!”

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
4825

Născut pe 6 mai, în prima zi de Paşti a anului 1945, în familia preotului Mihai Cojocaru din Hăneşti, judeţul Botoşani, actorul a plecat astăzi în veșnicie.Constantin Coj...