Miruna Buză a cântat din nou ”Lie, ciocârlie”. Pe scena Teatrului Odeon, în fața a sute de arhitecți! – Foto, Video

”Este un act de curaj în această apariție… Este atât de multă tinerețe, fragilitate, dar și cutezanță în interpretarea ei!”

Miruna Buză a cântat din nou ”Lie, ciocârlie”. Pe scena Teatrului Odeon, în fața a sute de arhitecți! – Foto, Video

 Miruna Buză  Foto: Facebook / Miruna Buză

În urmă cu aproape zece ani, Miruna Buză impresiona întreaga țară cu o interpretare ieșită din tipare a piesei ”Lie, ciocârlie”, pe scena concursului de talente X Factor.

Vocea specială, cu inflexiuni de o muzicalitate aparte, stârnind chiar și dispute în rândul juriului de la X Factor. Nu era prima dată când se întâmpla acest lucru, Miruna Buză fiind considerată de mică drept un fenomen aparte în muzică. Amplitudine, tehnică, sensibilitate, plus o educație muzicală acumulată în mulți ani de muncă.

Născută în Botoșani, Miruna Buză a urmat cursuri ale Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” (clasele I-IV), apoi Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, fiind deopotrivă absolventă a Școlii Populare de Arte, secțiile Dans de societate și Canto Muzică Ușoară.

Sensibilă, dar ambițioasă, talentată și frumoasă, a știut mereu să îmbine tăria propriului caracter cu forța cântecelor, fie că s-a aflat pe scenă, fie că a evoluat în concursuri televizate. Însă nu trebuie să uităm că, ani la rând, Miruna a fost olimpică la matematică, eleva de 10 care a știut că disciplina și creativitatea pot fi o cheie a succesului.

După liceu, Miruna a ales arhitectura, studiind la București și Amsterdam. În 2022 a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Facultatea de Arhitectură București, afirmându-și latura artistică în cadrul proiectelor derulate, reușind să îmbine inovația conceptelor artistice cu pragmatismul meseriei de arhitect.

2023: Revenirea pe scenă, la Bienala Națională de Arhitecutră

Anul acesta, la Bienala Națională de Arhitectură, din București, Miruna Buză a fost invitată să cânte la Gala de deschidere, pe scena Teatrului Odeon, în fața a 300 de colegi arhitecți.



Și-a ales piesa ”Lie, ciocârlie”. (vezi video jos)

”În această doină pe care o cântă cu atât de multă forță se află o parte clasică, dar și o interpretare modernă. Este un act de curaj în această apariție pe scena Teatrului Odeon în fața a 300 de colegi arhitecți. Este atât de multă tinerețe, fragilitate, dar și cutezanță în interpretarea ei. Este singură pe scena aceea mare, dar încrezătoare în forțele ei. Este vorba în piesă despre un zbor înalt, pentru că așa zboară ciocârlia, impetuos, spre cer, ca o săgeată, ca apoi să „cadă” spre pământ cu aceeași viteză. Am văzut în această imagine o asemănare cu trecerea la maturitatea profesională și nu numai”, au transmis organizatorii evenimentului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

In memoriam Vasile Mardare, artistul din Botoșani care a murit la doar 47 de ani! (Foto, Video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
505

"Sunt un om simplu cu tristețile, cu bucuriile și iubirile sale, la fel ca toată lumea. Atâta timp cât mai pot și sunt în putere, voi scrie muzică, pentru că atunci c&acir...

Ornamentele unicat din cel mai nordic oraș al țării, din nou scoase la lumină! (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1880

Întreținerea lor presupune, însă, multă migală și o mână de profesionist pentru ca în fiecare primăvară oamenii să se bucure din nou de băncile și fântân...

”NU dați bani cerșetorilor din Botoșani!” Dar un pic de suflet?!

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

Pe Costică îl știam de mulți ani. Boscorodea nedeslușit, iar dacă erai prea prins în ale tale și nu-l observai îți trăgea o scatoalcă zgomotoasă de te treceau toate cele. C...