Fotografia ca rugăciune. Frumusețea naturii prin ochii măicuței din Vorona! (Foto)

Smerenia unei măicuțe în fața Vieții. Într-o uimitoare complicitate cu natura, dar dovedind o excepțională știință a fotografiei și un profund simț artistic, călugărița din mănăstire nu contenește să ne facă părtași la timpul care trece.

Maica Sofronia, din Mănăstirea Voronei. Îl slujește pe Dumnezeu în biserică sau în chilie, dar vede minunile dumnezeiești în fiecare fir de iarbă, în viul care locuiește pădurea, în florile firave care răsar victorioase din pământul încă rece și umed.

Se spune că, dacă știința oamenilor uniformizează, Dumnezeu personalizează. Suntem unici prin percepțiile asupra vieții, prin mesajul pe care îl transmitem lumii. Or maica Sofronia tocmai asta face: ne trimite, din liniștea pădurii, mesaje luminoase despre viață și frumusețea ei.

Călugărul nu trăiește în afara lumii. Prin rugăciune, el se află în mijlocul lumii. Prin fotografie, maica Sofronia ne dăruiește armonie, puritate, ne arată frumosul lumii vii pe care noi, cei acoperiți de grijile materiale, uităm să îl mai căutăm, să îl mai recunoaștem.

Fotografia este rugăciunea pe care maica Sofronia, din Mănăstirea Voronei, ne-o trimite nouă.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Gheorghe Stanciu, artistul boem care ”salvează” ruine: ”Botoșaniul trebuia să aibă cel mai frumos muzeu legat de orașul vechi!” (Foto, Video)

astăzi, 11:25

Intrat în cel de-al 74-lea an al vieții, Gheorghe Stanciu pare o combinație bizară între artistul boem, nonconformist, dar atașat definitiv emoției profunde, indiferent de forma artei...

Geniile ne ajută, dar ”nu ne bagă în traistă!” De ce avem nevoie de strategie culturală pe termen lung la Botoșani?

Sunday, 19 January 2025

În cadrul Zilelor Eminescu, manifestări care includ, de câțiva ani, și Ziua Culturii Naționale, a avut loc o primă Consultare publică privind Strategia culturală a județului Botoș...

Oameni Academiei, Scrisoare-Protest către ministrul Educației și Cercetării: ”Consecințele dezastruoase sunt inevitabile!”

Friday, 17 January 2025

Facem precizarea că Institutul ”A.D.Xenopol” – Academia Română, Filiala Iași, este condusă de ilustrul prof.univ.doctor academician Gheorghe Cliveti, istoric născut î...