Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!

Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!

În ziua de 07.03 2012, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, au descoperit că o societate comercială din Botoşani a produs 14.600 litri băutură spirtoasă utilizând materie primă neconformă legislaţiei în vigoare. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de băutură şi a sancţionat societatea cu amendă în valoare de 50.000lei.

În ziua de 07 martie 2012, în urma unor verificări la un antrepozit fiscal al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Botoşani, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani au identificat faptul că materia primă utilizată în procesul de producţie al băuturilor alcoolice era neconformă cu legislaţia în vigoare.

Procedându-se la inventarierea produselor accizabile, s-a constatat că alcoolul etilic rafinat, depozitat într-un rezervor avea concentraţia de 94,71%, în volum.

În urma verificării raportului de producţie a rezultat că societatea a produs cantitatea de 14.600 litri amestec băutură spirtoasă, folosind ca materie primă alcool etilic rafinat cu concentratia alcoolică sub 96% în volum, fiind încălcate, astfel, prevederile Codului fiscal.

"Întreaga cantitate de 14.600 litri de alcool – a cărei valoare de piaţă se ridică la peste 200.000 lei - a fost confiscată, iar agentul economic a fost sancţionat cu amendă de 50.000 lei", a declarat Liana Barbu, purtător de cuvânt al DJAOV Iaşi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
48

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani în perioada 10-12 mai, cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
30

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...