Imaginea care îndeamnă la rugăciune și faptă bună: ”Este un bun moment să oferim ceva din inimă!”

Sunt numele pe care, în aceste zile, le rostesc în rugăciunile lor preoții și familiile celor care au fost răniți în urma nefericitului eveniment de la Dedeman Botoșani.

Imaginea care îndeamnă la rugăciune și faptă bună: ”Este un bun moment să oferim ceva din inimă!”

Un îndemn la rugăciune, dar și la faptă bună. Persoanele rănite în urma exploziei de vineri dimineață, de la Dedeman Botoșani, au nevoie de ajutor.

O fotografie cu numele celor răniți grav la Dedeman a fost postată pe rețelele de socializare de mai mulți preoți din Botoșani și din țară.

Pe lângă îndemnul la rugăciune, oamenii sunt rugați să doneze și sânge, apelul venind tot de la un preot din județul Botoșani.

”Pe lângă faptul de a le fi alături victimelor accidentului de la Dedeman cu rugăciune, cu ajutorul de care vor avea nevoie, cu tot ce se cere, cred ca este un bun moment să oferim ceva din inimă. Și nu doar la figurat, ci chiar și la propriu. Sângele donat în astfel de situații și nu numai, este pe drept cuvânt un dar din toată inima. Doamne, grijește, ocrotește și tămăduiește pe robii Tăi, victimele acestui nefericit eveniment!”, a scris părintele Andrei.

Și Vlad Plăcintă a făcut un apel în acest sens: ”Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a salva o viață. Sorin Ș. din Botoșani, victima unui grav accident petrecut la Dedeman Botoșani, este internat în stare critică la spitalul Floreasca din București. Acum, mai mult ca oricând, are nevoie urgentă de sânge. Fiecare donare contează și poate face diferența dintre viață și moarte pentru Sorin. Haideți să ne mobilizăm și să dăm dovadă de solidaritate și compasiune. Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat!”.Și rudele celor răniți au transmis, în zilele din urmă, mesaje de susținere.

”La Botoșani s-a întâmplat o nenorocire. E tot mai trist și descurajant că în țara noastră, în județul nostru, se întâmplă frecvent nenorociri. Unchiul meu, Ionuț, care lucrează în acel magazin, are arsuri minore, este internat și îngrijit, dar am fost cu toții din familie extrem de îngrijorați, dar și recunoscători că a fost doar atât...”, a scris Iustina Irimia-Cenușă.

Starea victimelor rămâne în continuare gravă!

Două dintre victimele exploziei produse vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, internate la Spitalul Floreasca din București, sunt în continuare în stare gravă. Alţi doi pacienţi, internaţi la Iaşi, au fost detubaţi, însă starea unuia dintre ei e instabilă. Două victime internate la Spitalul Judeţean Botoşani au o evoluţie favorabilă, conform datelor oficiale transmise duminică.Numărul total al victimelor exploziei este de 15.

Opt dintre victime sunt externate deja din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

Doi pacienţi internaşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt în continuare intubaţi, iar starea lor rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

În ceea ce priveşte situaţia celor 3 pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi: doi pacienţi internaţi la unitatea de arşi au fost detubaţi - unul este stabil, cu prognostic favorabil, al doilea încă instabil, iar cel de al treilea pacient internat la ATI este stabil cu evoluţie favorabilă.

Cei doi pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani au stare generală bună, iar evoluţia este favorabilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Litigiu între FC Botoșani și U Cluj, din cauza jucătorului plecat la Farul: ”Probabil că acum sunt supărați pe mine!”

astăzi, 11:32

Cele două au colaborat cândva, pentru transferul lui Victor Dican. Botoșani l-a cumpărat în 2022 pe acesta pentru 100.000 de euro, plus un procent de revânzare care însă nu...

ISU Botoșani: COD ROȘU de caniculă prelungit până marți!

astăzi, 10:33
91

Valul de căldură va fi intens și persistent. Temperaturile maxime vor fi de 37- 42 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 22 de grade (nopți tropicale). Disconfortul termic va fi...

Botoșăneanul căutat în apa Prutului a fost găsit decedat

astăzi, 09:54
908

Din nefericire, bărbatul de 36 de ani, căutat în râul Prut, a fost găsit decedat, au anunțat reprezentanții ISU Botoșani în urmă u scurt timp.Trupul neînsuflețit al...