Când sub acoperișul Bisericii se petrec minuni: Preotul din Botoșani care a oferit cel mai frumos dar unei familii greu încercate!

Discret și totuși implicat în tot ce se întâmplă în parohie și nu numai. Atent la nevoile oamenilor, gata să le ofere sprijin necondiționat.

Când sub acoperișul Bisericii se petrec minuni: Preotul din Botoșani care a oferit cel mai frumos dar unei familii greu încercate!

O familie greu încercată a primit, din partea comunității, o casă adevărată. Asta după ce părintele Claudiu a inițiat, în urmă cu ceva ani, proiectul ”Sub acoperișul Bisericii”.

Construită între anii 2019-2024, casa va fi sfinţită sâmbătă, 15 iunie, de către Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

O casă pentru o viață mai bună

Sâmbătă, 15 iunie 2024, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Buzeni (comuna Bălușeni, Protopopiatul Botoșani), Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul va săvârşi Sfânta Liturghie şi va sfinţi o casă construită de comunitatea parohială unei familii nevoiaşe.

Fapta bună a fost posibilă prin implicarea părintelui paroh Claudiu Ionescu, cel care, înţelegând necesitatea implicării Bisericii, la modul cel mai practic, în problemele păstoriţilor săi, a iniţiat în anul 2018 proiectul „Sub acoperişul Bisericii”, prin care comunitatea parohială face reparaţii capitale sau parţiale, fie chiar construieşte locuinţe pentru familii aflate în situaţii dificile din punct de vedere medical şi financiar.

Astfel, în primăvara anului 2018, în urma unei vizite pastorale pe care părintele Claudiu a efectuat-o la familia Cantacuz Florin şi Iulia Maria din satul Coşuleni (comuna Băluşeni, judeţul Botoşani), s-a constatat că locuinţa în care aceştia se aflau atunci nu îi putea adăposti pentru multă vreme, din cauza unui avansat proces de degradare.

Părintele paroh s-a implicat în zidirea unei noi case pentru familia greu încercată, cu multe probleme financiare şi medicale severe.

Prima persoană care s-a alăturat acestei cauze a fost Gabriel Corolea, dirijorul Corului Misionar „Sfântul Ioan Iacob” din Botoşani, care a organizat un concert caritabil, având invitaţi artişti de muzică populară din ţară şi din Republica Moldova.

„O foarte mare implicare şi contribuţie financiară a avut un slujitor al altarului din Episcopia Italiei care doreşte să rămână anonim şi care a reuşit să ne aducă alături oameni inimoşi din diaspora românească. O parte din comunitatea parohială, dar şi familii apropiate bisericii noastre din satele vecine şi oraşe precum Iaşi, Botoşani, Hârlău, Bucecea au pus umărul atunci când casa a început să se înalţe, astfel încât am reuşit să finalizăm anul acesta atât interiorul, cât şi exteriorul locuinţei. Iulia Maria, Florin Cantacuz şi cele două fiice, Denisa şi Andreea, se bucură astfel de o nouă locuinţă extrem de spaţioasă, compusă din parter şi mansardă, echipată cu toate cele necesare unui trai decent în zilele noastre”, a precizat părintele Claudiu Ionescu.

De aproape un sfert de secol în slujba comunității

În vârstă de 45 de ani, preotul Claudiu Ionescu slujește în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Buzeni de la 1 decembrie  2000.

Născut în localitatea Hârtoape, comuna Vânători, județul Iaşi, ca al doilea fiu al lui Mihai şi al Mariei  Ionescu. Părintele Claudiu a urmat studiile liceale ale Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoşani, ulterior absolvind cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, secţia Pastorală, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În data de 19 noiembrie 2000 a fost hirotonit diacon de către P.F. Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar două zile mai târziu, la biserica studenţilor greci -„Vovidenia” din Iaşi - a fost hirotonit preot pe seama parohiei Buzeni, Protopopiatul Botoşani.

În decembrie 2000 a fost instalat ca preot la Parohia Buzeni, comuna Băluşeni, de către P.C.Pr. Protopop Lucian Leonte, unde activează şi astăzi, având o legătură sufletească strânsă cu enoriaşii săi, alături de care are multe realizări. La 7 octombrie 2018, cu ocazia sfințirii bisericii, a fost hirotesit Iconom Stavrofor de către I.P.S.Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune de amploare a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor silvice!

astăzi, 20:12

Astfel, aproximativ 60 de forțe de ordine au fost angrenate în activitățile desfășurate pe raza întregului județ, fiind vizați transportatorii de material lemnos care nu respectă p...

ITM în control: amenzi de aproape 100.000 de lei pentru angajatorii care nu respectă legea!

astăzi, 18:50
48

Au fost constatate 115 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenționale, din care 6 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de...

Invitatul de la Știri: Doctor Dănuț Panaitescu, medic UPU-SMURD la Botoșani! (video)

astăzi, 18:00
103

Vara este perioada mult așteptată nu doar de cei mici pentru că intră în vacanța mare, dar și de adulți, deoarece vine sezonul concediilor. Din păcate, în sezonul estival se î...