Povestea tristă a fetei din Botoșani care nu știe să zâmbească. ”Mulțumesc că mă ajutați fără să mă judecați!”

O tânără din Botoșani are nevoie de ajutor! Luna viitoare, ea va aduce pe lume un băiețel, dar locuiește singură într-o căsuță bătrânească, fără curent electric. Și își dorește și o fântână!

Povestea tristă a fetei din Botoșani care nu știe să zâmbească. ”Mulțumesc că mă ajutați fără să mă judecați!”

Cazul tinerei mame a fost făcut public de către preoteasa Anamaria Macuc, de la Casa ”Sfânta Irina” din municipiul Botoșani.

”Luna trecută, la Casa "Sf. Irina" de la Biserica Pacea am cunoscut o mămică tânără (21 ani), însărcinată cu primul ei copil. Avea nevoie doar de niște hăinuțe pentru copilașul ei și cineva i-a recomandat să mă caute la Biserica Pacea. Nu mi-a cerut nimic altceva. M-a impresionat mult de la prima vedere... I-am dăruit cu drag din ce-am primit de la dv.: hăinuțe, pătuț, cădiță și ce mai e nevoie pentru bebe și i-am spus un singur lucru: Te rog să zâmbești! A încercat să-și stăpânească lacrimile și mi-a zis: "NU ȘTIU SĂ ZÂMBESC... Mulțumesc că mă ajutați fără să mă judecați...!"     Atunci mi-au dat și mie lacrimile și am stat de vorbă cu ea și am aflat povestea ei tristă”, a povestit preoteasa Anamaria Macuc.

Își  iubește foarte multe mult copilul din pântece, despre care spune că este unica ei avere și speranță de viață.

Viața ei a fost și este plină de încercări și suferință pe multe planuri... Cu siguranță, niciunul dintre noi n-am vrea să fim nici măcar pentru câteva secunde în locul ei...

”A greșit, știe că a greșit. A rămas însărcinată și pentru că n-a vrut să-și avorteze copilul a "plătit" scump: a fost exclusă din familia biologică”.

Și-a asumat că ÎȘi VA CREȘTE SINGURĂ COPILUL, fără tatăl acestuia.

”Pentru această mamă luptătoare, copilul din pântecele ei este cea mai mare bogăție pe care o are.  Nu are altceva mai scump pe lumea aceasta. Rar am văzut o mamă care să se confrunte cu atât de multe probleme și să-și iubească și să-și ocrotească atât de mult copilul din burtică și să nu aibă nici un gând rău asupra acestuia. Îi este greu acum, foarte greu, dar luptă și speră ca într-o zi să-i poată oferi ce-i mai bun și mai frumos copilului ei. Vă rog mult SĂ NU O JUDECAȚI, ci dacă puteți SĂ O AJUTAȚI!”, mai transmite prof. Anamaria Macuc.

Sunt mulți oameni printre noi care s-au născut în familii modeste, dar care, datorită dragostei infinite pe care mama lor le-a oferit-o, au luptat cu minusurile materiale, s-au ridicat și au ajuns oameni de cinste ai societății.

Tânăra mamă locuiește singură, într-un sat din județul Botoșani, în căsuța bătrânească a bunicii ei, fără curent electric. Stă la lumânare (nu a avut niciodată curent electric) și fără fântână în apropiere...

Pentru ea nu ar fi o  problemă, s-a obișnuit cu greul, dar pentru copilul ei își dorește să-i poată oferi mai mult, mai ales lumină (curent electric)..., doar că-i foarte, foarte scump pentru ea ( 4.500 lei) și singură nu reușește.

”Nu concepe viața dacă vreodată va fi despărțită de copilul ei din cauza condițiilor modeste...  Aceasta este o grijă imensă, care o macină zi și noapte, dar noi, dacă ne-am uni și-am contribui, puțin câte puțin, am putea să o ajutăm să scape de această grijă, extrem de dureroasă pentru orice mam”, spune preoteasa de la Casa ”Sfânta Irina” din municipiul Botoșani.

Cum poate fi ajutată mama luptătoare pentru a-și ține liniștită la piept copilașul:

-în primul rând să racordeze căsuța la curent electric (costă în jur de 4.500 lei)

-o fântână (izvoare sunt)

-alimente/produse de igienă (dacă nu puteți ajunge personal la ea, locuiește la 30 km de Botoșani, le puteți lasă duminică la Biserica Pacea, pe la ora 11.30 se termină Sf. Liturghie)

Mama are o problemă de sănătate ( când o veți cunoaște, veți înțelege imediat), iar curentul electric și apa curentă i-ar ușura nespus de mult viața. Ar putea folosi apoi un frigider (acum nu-l poate folosi și mâncarea se strică foarte repede, în doar câteva ore) și o mașină de spălat rufe.

”Am asigurat-o că-i voi PĂSTRA ANONIMATUL, dar dacă aș fi putut da mai multe detalii despre dansa, ați fi înțeles imediat ce mama minunată și luptătoare este. Vă recomand să o cunoașteți personal și să aduceți o rază de lumină și de speranță pe chipul ei, care din copilărie nu știe să zâmbească”, spune Anamaria Macuc.  

Cei care doriți SĂ O AJUTAȚI o puteți contacta la
Telefon +40759878118
sau o puteti ajuta financiar donându-i în
Numărul de cont RO45BTRLRONCRT0523215101 deschis la  Banca Transilvania

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiunea ”blitz” a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier i-a nefericit pe vitezomanii din trafic!

astăzi, 20:13
71

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat duminică, 7 iulie a.c.,  o acțiune de tip ”blitz” pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accid...

Peste 1000 de elevi botoșăneni nemulțumiți de notele de la Bac au depus contestații!

astăzi, 19:14
213

După afișarea rezultatelor inițiale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, la nivelul județului Botoșani au fost depuse 1110 contestații. 461 de elevi au contestat notele la prob...

Vigilența polițiștilor în trafic a lăsat 23 de șoferi fără permis!

astăzi, 18:52
69

Polițiștii botoșăneni au organizat, în ultimele 24 de ore, 3 acțiuni punctuale în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 74 de evenimente,...