Copii luaţi de Protecţia Copilului din familie, după condamnarea tatălui pentru omor

Copiii unui individ din Lunca, aflat după gratii după ce a fost condamnat definitiv pentru omor, ar putea ajunge cu toţii în sistemul de protecţie a copilului. Mama lor nu a putut prezenta până acum dovezi că deţine resurse pentru creşterea şi educarea lor.

Copii luaţi de Protecţia Copilului din familie, după condamnarea tatălui pentru omor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului şi Primăria Lunca au declanşat demersurile pentru preluarea definitivă în plasament a două fetiţe, de 5 ani, respectiv 3 ani, din Bâznoasa, Lunca, după ce tatăl lor, singurul întreţinător al familiei, a ajuns după gratii, fiind condamnat pentru omor.

"Familia mai are un copil în sistem din 2006, cu măsură de protecţie la asistent maternal, aceste două fetiţe sunt deja la un asistent maternal. Ele au fost luate din familie din martie, au fost plasate în regim de urgenţă şi după cum prevede legea, am promovat acţiune în instanţă pentru înlocuirea măsurii plasamentului de urgenţă cu cea de plasament. Mama nu s-a prezentat la judecată, ulteror a făcut dovada că a primit citaţia în aceeaşi zi în care a avut loc şi procesul şi ca atare, în urma apelului, instanţa Curţii de Apel a considerat că nu avea timp să se prezinte la proces şi a dat termen de rejudecare, termen care va avea loc săptămâna viitoare", spune Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC.

Mama şi-ar dori să reintegreze toţi copiii în familie, însă ancheta socială a evidenţiat că nu sunt condiţii pentru întoarcerea copiilor acasă. Mai mult, femeia are în casă în prezent patru copii, mai mari, pentru care, după o decizie a instanţei în privinţa celor două fetiţe mici, s-ar putea solicita de asemenea preluarea în asistenţă maternală sau centru de plasament.

Tatăl copiilor a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare, după ce, în martie 2016, a ucis un consătean cu un topor, în urma unui conflict pornit de la excesul de alcool. Sentinţa Curţii de Apel Suceava a redus condamnarea dispusă de Tribunalul Botoşani, la 11 ani de închisoare.

Despre acest caz, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici: Condamnare pentru o crimă petrecută de "Buna Vestire"

 

Spune-ne opinia ta