Condamnare pentru o crimă petrecută de "Buna Vestire"

11 ani de puşcărie pentru un gest negândit! Atât va sta departe de casă şi de copii un bărbat din comuna Lunca pentru care instanţa a pronunţat marţi decizia pe fond în urma judecării lui pentru omor.

Condamnare pentru o crimă petrecută de "Buna Vestire"

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Viaţa a şapte copii din Bâznoasa, comuna Lunca nu a început deloc bine- au auzit cum un om moare la câţiva metri de ei şi acum rămân fără tatăl care îşi va petrece următorii 11 ani de zile în puşcărie, drept pedeapsă pentru crima pe care a comis-o.

În urmă cu mai puţin de un an, de "Buna Vestire", Valerică H. se odihnea în casă, când Ionel M., cel care urma să-i devină victimă, a venit în vizită pentru a consuma împreună băuturi alcoolice. Numai că atmosfera s-a încins, bărbaţii au început să-şi împartă reproşuri, ameninţări şi injurii, motiv pentru care Valerică H. l-a poftit pe Ionel să plece, tocmai pentru că era gălăgios şi îi speriase deja copiii. Între timp, în casă mai veniseră fratele lui Valerică, Toader, şi un alt sătean. Un comentariu aiurea l-a provocat pe Ionel să scoată un cuţit din buzunar, cu care să-i ameninţe pe comeseni.

Atunci, Valerică H., fratele său, Toader, şi un alt amic au ieşit din cameră, fiind urmaţi de Ionel, în timp ce în cameră, copiii lui Valerică rămăseseră cu un alt sătean. Atunci s-a creat o ambuscadă la uşă, pe de o parte Ionel izbindu-se în uşă să iasă din casă, de partea cealaltă Valerică încercând cu greu să-şi apere viaţa, după cum mărturiseşte, de cuţitul lui Ionel. La un moment dat, însă, cei doi s-au trezit faţă în faţă şi, spune Valerică, pentru a se apăra, a pus mâna pe topor şi l-a lovit pe Ionel în câteva rânduri, acesta căzând cu spatele de un dulap de pe holul casei şi prăbuşindu-se apoi în uşa pe care se intra în camera în care se aflau copiii care plângeau şi ţipau.

Chiar în aceeaşi noapte, Valerică H. a fost reţinut, apoi arestat preventiv, în vară fiind trimis în judecată. Marţi, o instanţă a Tribunalului Botoşani l-a condamnat pe Valerică la 11 ani de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile pe o durată de trei ani. Din pedeapsa principală se va deduce însă durata reţinerii de 24 ore din 26 martie 2016 şi durata arestării preventive de la 27 martie 2016 până în prezent. De asemenea, condamnatul va trebui să plătească unui consătean care s-a ocupat cu înmormântarea victimei suma de 2.500 lei. Decizia instanţei nu este definitivă.

Despre ce s-a întâmplat la Bâznoasa, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Crimă într-un sat din județul Botoșani! Bărbat ucis cu toporul sub ochii mai multor copii! FOTO, VIDEO

 

Spune-ne opinia ta