Amenzi de circa 10.000 de lei aplicate într-o zi, pentru nepurtarea măștii de protecție

Amenzi de circa 10.000 de lei aplicate într-o zi, pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județ au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Aproape toate sancțiunile au vizat nepurtarea măștii de protecție.

Potrivit sursei citate, au fost organizate cinci acțiuni punctuale, fiind controlate 74 locații de interes și 61 de mijloace de transport public în comun. Echipele de control au încheiat 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

„Vă recomandăm să respectați distanțarea socială, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri! Aceste acțiuni vor continua în perioada următoare, în toate zonele județului, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, este mesajul IPJ Botoșani.

Acțiunile se desfășoară sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați angajați ai tuturor instituțiilor cu atribuții de control în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta