În doar o săptămână, șoferii de la Botoșani au primit nu mai puțin de 713 sancțiuni contravenționale

În doar o săptămână, șoferii de la Botoșani au primit nu mai puțin de 713 sancțiuni contravenționale

O amplă acțiune a polițiștilor rutieri a avut loc săptămâna trecută la Botoșani, acțiune în urma căreia au fost aplicate nu mai puțin de 713 sancțiuni contravenționale și amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Polițiștii au anunțat că dintre acestea, 211 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranță și 13 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv ”mâini libere”.

În perioada 08-14 martie 2021, în cadrul acțiunile organizate la nivel național în cadrul calendarului TISPOL, polițiștii rutieri au organizat ample acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale privind portul centurii de siguranță atât de către conducătorii auto cât și de către ceilalți pasageri, folosirea telefonului mobil la volan, precum și utilizarea dispozitivului de retenție pentru copii.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-a desfășurat în toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectarea legislației în domeniu.

 

Spune-ne opinia ta