Zeci de hectare de teren vor fi împădurite la Botoșani, în cadrul „Lunii plantării arborilor”

Zeci de hectare de teren vor fi împădurite la Botoșani, în cadrul „Lunii plantării arborilor”

Aproape 50 de hectare de teren din judeţul Botoşani vor fi împădurite integral, în cadrul "Lunii plantării arborilor", care se va desfăşura între 15 martie şi 15 aprilie, a anunţat, luni, directorul Direcţiei Silvice Botoşani, Marius Havriş.

Potrivit sursei citate, pe alte 51 de hectare vor fi efectuate lucrări de completare în plantaţii, ca urmare a pierderilor normale şi a celor cauzate de calamităţile naturale, în special seceta, de anul trecut.

"Suprafeţele de împădurit din această primăvară sunt răspândite în tot judeţul, în special în locurile de pe care s-au efectuat tăieri rase la arboretele în curs de uscare sau ajunse la vârsta exploatabilităţii", a afirmat Havriş.

Oficialul Direcţiei Silvice susţine că, în această primăvară, vor fi plantaţi peste 430.000 de puieţi provenind din pepinierele proprii.

Bugetul estimat a fi cheltuit pentru lucrările de regenerare a pădurii din 2021 se ridică la 4,9 milioane de lei, iar cel pentru lucrările de împădurire din această primăvară la 1,03 milioane de lei.

"Sursele de provenienţă a fondurilor necesare desfăşurării campaniei de primăvară sunt fondul de conservare şi regenerare asigurat în totalitate la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi fondul de ameliorare a terenurilor cu destinaţie silvică, asigurat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor", a mai precizat Havriş.

În administrarea Direcţiei Silvice Botoşani se află 49.286 hectare terenuri forestiere situate pe raza administrativă a două judeţe, respectiv Botoşani (99,4%) şi Suceava (0,6 %). Din totalul acestei suprafeţe, 34.578 hectare sunt proprietate publică a statului (70,2%), iar 14.708 hectare (29,8%) reprezintă fond forestier privat reconstituit ca urmare a aplicării legilor fondului funciar.

Sursa: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
266

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
446

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...