Sancțiuni la Maternitatea Botoșani, după moartea unui bebeluș!

Sancțiuni la Maternitatea Botoșani, după moartea unui bebeluș!

Doi medici și o asistentă de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani s-au ales cu sancțiuni, după moartea unui bebeluș în luna septembrie a anului trecut, la doar 30 de ore de la naștere.

Problemele pentru care au fost aplicate sancțiunile au fost scoase la iveală zilele acestea, după ce un alt copil a murit la două zile de la naștere, la ambii nou-născuți fiind descoperit streptococul beta-hemolitic de tip B.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a amendat cele trei cadre medicale cu câte 3.000 de lei pentru că nu aveau efectuate controalele medicale periodice, deși lucrează în preajma nou-născuților. Totodată, medicul șef de secție  de la neonatologie care se afla pe funcție în luna septembrie a fost schimbat. 

La nivelul Spitalului Județean Mavromati a fost constituită, luni, o nouă comisie de anchetă care cercetează cazul fetiței născută pe 8 martie și moartă două zile mai târziu. Și polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În luna septembrie a anului trecut, un alt bebeluș a murit la 30 de ore de la naștere, în Maternitatea Botoșani. Bebelușul a murit din cauza unei bronhopneumonii cu streptococ beta-hemolitic de grup B. Cazul se află în continuare în atenția procurorilor, care au declanșat o anchetă după ce părinții pruncului au făcut plângere.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
198

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
315

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...