Cum a ajuns botoşăneanul Corneliu Mihai să fie numit manager interimar al celui mai mare spital din Moldova?

La mijlocul săptămânii trecute, la cea mai mare unitate medicală din zona Moldovei a avut loc o schimbare la nivel managerial. Interesant este că ambii eroi principali – atât medicul demis, cât și noul manager – sunt botoșăneni.

Cum a ajuns botoşăneanul Corneliu Mihai să fie numit manager interimar al celui mai mare spital din Moldova?

Ministerul Sănătăţii anunța, joia trecută, demiterea managerului de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi. Medicul Dan Timofte era astfel înlocuit cu un alt botoșănean, economistul Corneliu Mihai.

Potrivit Ziarul de Iași, care citează surse din unitatea medicală, vestea nu a părut să vină ca o noutate pentru fostul manager, care părea resemnat de această situaţie în zilele premergătoare. Cu două săptămâni înainte, însă, acesta îşi luase noi angajamente, inclusiv în faţa Consiliului de Administraţie, deci spera să îşi desfăşoare activitatea în continuare măcar pe termen mediu.


Cum a ajuns botoşăneanul Corneliu Mihai să fie numit manager interimar?

Ajungerea lui Corneliu Mihai la Iaşi a fost o surpriză totală şi în 2019, când a fost numit manager la Spitalul de Copii din Iași de către Maricel Popa şi administraţia PSD a judeţului Iași. Acesta tocmai vacantase postul similar de manager de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Botoşani.

A rezistat doar un an de zile la conducerea unităţii medicale ieşene, fiind schimbat în 2020, la scurt timp după alegeri şi după ce PNL a preluat controlul Consiliului Judeţean. De altfel, actualul preşedinte al CJ, Costel Alexe, a fost extrem de vocal la numirea lui Corneliu Mihai în 2019, spunând că este „o ruşine pentru judeţul nostru”, centru medical regional, ca să aducă şefi din alte judeţe, scrie sursa citată.

Deşi toată lumea s-ar fi aşteptat ca botoşăneanul Corneliu Mihai să reia o funcţie de conducere în judeţul vecin, acesta a ajuns, în ianuarie 2023, în Consiliul de Administraţie al Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Sursele noastre descriu faptul că acesta a fost cel mai fervent susţinător al managerului demis, Dan Timofte, că îl ajuta la aplicarea măsurilor în special în zona RUNOS, şi a achiziţiilor publice, dată fiind experienţa ca manager de peste cinci ani avută la alte spitale, dar şi specializarea de economist.

De altfel, Corneliu Mihai era văzut în permanenţă însoţindu-l pe manager prin spital, inclusiv în ziua în care în spaţiul public au apărut informaţiile cu privire la demiterea sa de către minister.

Prin urmare, Corneliu Mihai nu doar că nu a fost unul dintre cei patru candidaţi din 2021 la funcţia de manager, nu e nici membru cu state vechi în sistemul medical din Iaşi sau în CA-ul de la Sf. Spiridon, dar a ajuns să conducă cel mai mare spital din Moldova.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
772

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
363

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...