Botoșăneanul rănit grav în accidentul de la Târgu Frumos și-a revenit miraculos, fetița de 13 ani în continuare în comă!

Lucian este conștient, dar necesită oxigenoterapie. În schimb, fata de 13 ani care se afla pe bancheta din spate a autoturismului condus de Lucian Liciu este în continuare în stare gravă.

Botoșăneanul rănit grav în accidentul de la Târgu Frumos și-a revenit miraculos, fetița de 13 ani în continuare în comă!

Botoșăneanul Lucian Liciu, instructorul de fitness care a supraviețuit unui grav accident la Târgu Frumos, și-a revenit miraculos.

Lucian Liciu a fost implicat într-un accident extrem de grav în dimineața zilei de 30 noiembrie 2023. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes, care s-a izbit violent într-o autoutilitară care circula în noul sens giratoriu care se construiește în orașul Târgu Frumos. Șoferul camionului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Lucian Liciu, instructorul de fitness, în vârstă de 41 de ani, a suferit un traumatism toracic, dar și arsuri pe circa 25 la sută din suprafața corpului. A trecut, până acum, prin mai multe intervenții chirurgicale, iar starea lui s-a îmbunătățit în ultima săptămână, în prezent fiind conștient și stabil hemodinamic.

„Evoluție bună postoperatorie, are necesar de oxigenoterapie pe traheostoma. Pacientul este în continuare în terapie intensivă, în special pentru aparatul respirator. Este stabil hemodinamic, conștient”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, potrivit bzi.ro.

Deși Lucian Liciu și-a revenit în mod miraculos, fetița în vârstă de 13 ani care se afla pe bancheta din spate al Mercedesului condus de instructorul de fitness nu este la fel de norocoasă. Fata a suferit un traumatism cranio-cerebral important și este internată în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

„Pacienta implicată în accidentul de la Târgu Frumos este în continuare în stare gravă, în comă de gradul trei. Dacă își va reveni, va rămâne cu sechele majore”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, potrivit sursei citate.

În urma accidentului din Târgu Frumos, 5 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În dimineața zilei de 30 noiembrie 2023, în autoturismul condus de Lucian Liciu se mai aflau încă două persoane, anume o femeie în vârstă de 49 de ani și o minoră de 12 ani. Atât acestea, cât și șoferul autoutilitarei, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Prietenii lui Lucian Liciu s-au mobilizat și au donat sânge și bani pentru familia bărbatului.

Originar din Botoșani, unde a copilărit și a urmat școala, Lucian Liciu trăiește în Iași, unde este un îndrăgit instructor de înot și zumba. El s-a implicat activ în decursul anilor într-o mulțime de campanii umanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
198

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
175

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
37

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...