Un botoșănean rănit într-un grav accident are nevoie de sânge! ”Este unul dintre cei mai iubiți pământeni!”

Pe rețelele de socializare s-a declanșat o amplă campanie de donare de sânge pentru a salva viața unui tânăr rănit grav în accident.

Un botoșănean rănit într-un grav accident are nevoie de sânge! ”Este unul dintre cei mai iubiți pământeni!”

 Lucian Liciu  

Lucian Liciu, născut în Botoșani, ar fi suferit un anevrism cerebral în timp ce conducea mașina și s-a izbit într-o autoutilitară.

”Avem nevoie de persoane care să doneze sânge pentru prietenul asociației noastre, Lucian Liciu. Aceasta a susținut gratuit numeroase evenimente în cadrul asociației noastre, atât pentru copii, cât și pentru adulți. De această dată trebuie să fim noi alături de el! El este internat la Secția ATI a Spitalului ”Sf. Spiridon” cu numeroase traumatisme interne și arsuri pe suprafața corpului”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Asociației împreună pentru Miroslava, unde sunt trecute și detaliile privind modul în care puteți dona sânge pentru salvarea vieții acestuia.

Un anunț similar a fost postat și de Carmen Ghercă, președinta FEDRA: ”Lucian a fost mereu alături de mine și Ancaar - filiala Iasi atunci când organizam evenimentele din campania dedicată persoanelor cu autism, in fiecare luna aprilie a fiecărui an, de aproape 10 ani încoace. Lucian nu a susținut doar cauza persoanelor cu autism, ci a fost implicat în multe alte proiecte caritabile. Acum, Lucian are nevoie de noi, are nevoie de sânge pentru operațiile la care urmează să fie supus”.

Lucian Liciu are grupa A2, dar se poate dona orice grupă de sânge. Trebuie doar să specificați numele: Lucian Ionut Liciu, internat la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași.

Originar din Botoșani, unde a copilărit și a urmat școala, Lucian Liciu trăiește în Iași, unde este un îndrăgit instructor de înot și zumba. El s-a implicat activ în decursul anilor într-o mulțime de campanii umanitare.

Victimă a unui grav accident rutier petrecut săptămâna trecută în sensul giratoriu de la Târgu Frumos, Lucian se luptă pentru a supraviețui.

”Lucian este unul dintre cei mai iubiți pământeni. Oriunde ajunge generează bună dispoziție și entuziasm. Pe lângă donat sânge, haideți să-i trimitem gânduri optimiste, să emitem încredere că deja e bine”, spune o tânără care își îndeamnă prietenii să doneze sânge pentru Lucian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis! Legea a fost votată și va merge la promulgare!

Marţi, 14 Mai 2024
153

Proiectul de lege adoptat în unanimitate are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe sus...

Spectacol de magie, iluzii și umor la Teatrul „Vasilache” Botoșani! (Foto)

Marţi, 14 Mai 2024
73

Teatrul „Vasilache” îi invită pe cei mici, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, să vizioneze un spectacol de divertisment prezentat de trupa Stoneli – Circul Magic ...

A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

Marţi, 14 Mai 2024
87

Odată cu prelungirea termenului de înaintare a cererii de înscriere, s-a prelungit și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată - limită fiind 24 mai 2024.În s...