Conducerea Spitalului Dorohoi a reacționat după acuzațiile de nepăsare și lipsă de empatie: ”Nu i-a vorbit nimeni urât!”

Conducerea Spitalului Municipal Dorohoi s-a autosesizat și a demarat o anchetă, prin care s-au luat declarații de la toți medicii implicați și s-a urmărit firul evenimentelor.

Conducerea Spitalului Dorohoi a reacționat după acuzațiile de nepăsare și lipsă de empatie: ”Nu i-a vorbit nimeni urât!”

Acest val de acuzații vine după ce o femeie din Ibănești a adăugat o postare pe rețeaua de socializare Facebook în care povestea experiența soțului ei în spital. În urma acestor exprimări în spațiul public, conducerea Spitalului Municipal Dorohoi a reacționat, considerând că persoana respectivă a fost ”tendențioasă” în comentariile făcute publice.

De asemenea, medicul Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, susține că pacientul nu a avut parte de un tratament neadecvat, fiind supus investigațiilor conform protocolului.

„Acele comentarii apărute în spațiul public sunt neadevărate și tendențioase. Pacientul a stat la spital de la 12:30 la 15:50, timp în care CPU a fost arhiplin de pacienți, cu cazuri grave, peste 50. Acesta a venit cu o cefalee, fără alt semn neurologic, fără semne de AVC sau altele. A fost văzut de medicul de la CPU și un medic de medicină internă, având tensiune 14, EKG normal, sub tratament pe care nu l-a administrat în ultima lună. Totodată acesta are trei consulturi la cabinetul de psihiatrie în decursul anului trecut și anul acesta. I s-a pus tratament pentru cefaleea puternică, care a cedat foarte bine și a fost trimis acasă, ameliorat, urmând să revină pentru alte investigații, dacă lucrurile nu merg bine.

Nu i-a vorbit nimeni urât, a fost investigat pacientul și pus pe tratament, tratat cu respect și empatie. Întrebat fiind ce tratament mai ia, pacientul a răspuns că administratează antinevralgic pentru durere”, a transmis dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

De asemenea, potrivit managerului Spitalului Municipal Dorohoi, la Iași, unde a ajuns ulterior, pacientul a fost supus altor investigații care au scos la iveală ”o hemoragie mică”.

”După ce a plecat de la noi, peste noapte, am înțeles că a condus până la Iași, iar acolo a făcut un CT la neurochirurgie care nu i-a arătat nimic. Apoi a făcut Angio CT (ceea ce, oricum, nu se putea face la Dorohoi) și a evidențiat o mică hemoragie subarahnoidiană, fără să descopere o cauză, fără semne neurologice. A fost internat pentru supraveghere și pentru repetarea Angio CT pentru că nu s-au lămurit nici cei de la neurochirurgie Iași care este cauza hemoragiei. Este o hemoragie mică, sub supraveghere, nu este operat, nu are paralizie, hemipareze, vorbește, este conștient și are o stare bună. Probabil a fost un puseu hipertensiv, cu fisura unui vas.

În încheiere menționez că întreg personalul medical și auxiliar din Spitalul Municipal Dorohoi își desfășoară activitatea cu profesionalism și respect față de pacienți și solicităm respectul cuvenit cu ocazia prezentării la urgențe”, a arătat, potrivit DorohoiNews, dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
329

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
348

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
211

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...