Autoritățile sanitare din Botoșani în alertă: Două cazuri de rujeolă confirmate și alte patru suspiciuni!

Două persoane din județul Botoșani, un copil și un adult, au fost diagnosticați cu rujeolă, iar alte patru persoane sunt cu suspiciune. Auoritățile sanitare sunt în alertă și au fost luate deja toate măsurile care se impun.

Autoritățile sanitare din Botoșani în alertă: Două cazuri de rujeolă confirmate și alte patru suspiciuni!

 Gabriel Ciochina, director DSP Botosani  

Potrivit lui Gabriel Ciochină, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, cinci cazuri au apărut într-o familie din localitatea Mihai Eminescu, iar al șaselea este din Flămânzi, care a avut contact cu familia din Mihai Eminescu.

Unul dintre cazurile de rujeolă confirmate este la un copil de 3 ani. 

"În momentul de față sunt două cazuri confirmate, iar alte patru seruri sunt trimise la laborator pentru confirmare. În momentul de față, din cei șase trei sunt internați. S-a menținut totul în grupul de contact. Din cele șase persoane, doi sunt copii. La un copil este confirmat și la un adult și la ceilalți este în curs de confirmare la laborator", a precizat directorul DSP Botoșani.

Toate cele cazuri sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanți atrag atenția asupra necesității vaccinării. În perioada următoare, la nivelul județului cu ajutorul reprezentanților unităților administrativ-teritoriale și cu cadrele medicale se va discuta cu cetățenii despre vaccinare.

"La nivel național s-au stabilit anumiți pași, în vederea identificării zonelor unde nu există acoperire vaccinală optimă și se încearcă prin toate mijloacele să reușim să convingem și aparținătorii de necesitatea vaccinării. Această boală poate să ducă la deces, pentru că au fost și cazuri de deces în formele cele mai severe. Este o problemă de sănătate publică și trebuie să înțelegem cu toții necesitatea vaccinării ca să poată să existe acea protecție și pentru cei care au contraindicație la vaccinare, pentru că sunt și cazuri de acest gen", a mai menționat directorul DSP Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta