Premieră în Canada: Un botoșănean, alături de alți cinci români, candidează la alegerile municipale din zona marelui Montreal!

Premieră în Canada: Un botoșănean, alături de alți cinci români, candidează la alegerile municipale din zona marelui Montreal!

   foto: diasporaazi.ro

La alegerile municipale din 5 noiembrie, în regiunea Montreal s-au înscris în cursă şi şase candidaţi români, toţi pentru posturi de consilier! 

În afară de Magda Popeanu şi Irina Maria Grecu, care s-au prezentat pe liste în Montreal (ambele reprezentând la urne Projet Montreal), ceilalţi patru au candidat în Laval: Bianca Bozsodi, Julius Bute, botoșăneanul Vania Atudorei (toţi trei de la Action Laval) şi Cristi Bucur (Alliance des Conseillers Autonomes), relatează diasporaazi.ro.

De remarcat că anul acesta este prima dată în istoria alegerilor municipale din oraşul Laval – al treilea din Canada franceză şi al 13-lea din toată Canada – când atât de mulţi români au fost desemnaţi de partidele în care sunt pentru a participa la alegerile municipale.

Conform legii, s-a putut vota şi anticipat, pe data de 29 octombrie, însă votul masiv a fost duminică, 5 noiembrie, între orele 12:00 – 20:00.

 

Vania Atudorei s-a nascut pe 9 decembrie 1953, la Botosani. In anul 1978 a absolvit Universitatea din Iasi, specialitatea Biologie Medicala. Face stagii la Universitatea din Chisinau si la Universitatea Friedrich Schiller din Jena. Dupa o scurta cariera didactica, devine cercetator-biolog la Institutul de cercetari stiintifice din Iasi (1979), apoi lucreaza ca biolog la Fabrica de medicamente Terapia din Cluj-Napoca. Din 1981 devine sef al Laboratorului de Microbiologie Farmaceutica din Cluj-Napoca, fiind, totodata, membru al Uniunii Societatilor de Stiinte Medicale si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Intre anii 1990 si 1992 lucreaza la Oficiul Protectiei Apelor si Naturii din Cantonul Jura, Elvetia (unde elaboreaza o noua metoda de analiza a poluarii apelor) si la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului din Delemont. In 1992 emigreaza in Canada. Dupa o scurta sedere la Quebec, se stabileste la Montreal. Intre 1993 si 1996 a fost directorul Departamentului de microbiologie al Companiei farmaceutice Biopharm. In aceasta calitate, a condus proiecte de cercetare privind utilizarea radiatiilor in decontaminare, farmacodinamica antibioticelor in patologia umana si veterinara precum si testarea de noi medicamente contraceptive si anti-SIDA. A lucrat si pentru compania Neopharm. Efectueaza cercetari privind bacteriile implicate in ulcerul si cancerul gastro-duodenal. Pana nu demult, Vania Atudorei lucra pentru o companie montrealeza de analize biologice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...