Întâlnire Botoșani - Laval: Prof. Vania Atudorei a revenit în orașul natal!

Întâlnire Botoșani - Laval: Prof. Vania Atudorei a revenit în orașul natal!

Miercuri, 13 iunie, primarul Cătălin Mugurel Flutur a primit vizita profesorului Vania Atudorei, Cetățean de Onoare al  municipiului Botoșani, informează Biroul de Presă al Primăriei Botoșani.

Deși locuiește în Canada de mai mulți ani fiind profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor  la Colegiul  Gerald Godin din Montreal, prof. Vania Atudorei vizitează orașul natal în fiecare an, în restul timpului fiind un ambasador extraordinar al Botoșaniului și României în Canada dar și peste tot în lume. De altfel, domnia sa a fost artizanul înfrățirii Botoșaniului cu orașul  canadian Laval. Și nu există interviu în presă sau apariție oficială a domnului profesor în care să nu pomenească de mândria de a fi botoșănean.

Cu prilejul întâlnirii, lui Cătălin Flutur i-au fost înmânate drapelul orașului Laval și medalia de argint pentru voluntariat - cea mai recentă distincție primită de Vania Atudorei din partea Reginei Elisabeta a II a a Marii Britanii precum și Diploma care a însoțit această medalie.

La rândul său, primarul Cătălin Flutur a înmânat materiale promoționale despre municipiul Botoșani care vor fi date prin amabilitatea domnului profesor omologilor canadieni din Primăria Laval.

Cum șederea profesorului Atudorei la Botoșani  va fi de mai bine de o lună a fost convenită o nouă întâlnire în luna iulie, când primarul municipiului Botoșani va prezenta o serie de propuneri de colaborare cu Laval pentru anii următori : donații de cărți pentru biblioteca din Laval   și acordarea denumirii Laval unuia dintre parcurile din Botoșani cu plantarea și aclimatizarea unor specii de plante și copaci din Canada.
De asemenea în Sala Mihai Eminescu  a Primăriei va fi amplasată o vitrină care va conține piese importante – medalii , diplome donații ale profesorului Vania Atudorei făcute municipalității botoșănene dar și fotografii și un drapel al orașului Laval trimis Botoșaniului. Se are în continuare în vedere pregătirea unei vizite a autorităților locale din Laval la Botoșani.

Tot în cursul zilei de astăzi, Domnul profesor Vania Atudorei s-a întâlnit cu Viceprimarul Cosmin Andrei și cu reprezentanții presei locale, se arată în finalul comunicatului de presă emis de Primăria Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...